Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

ΗΠΕΙΡΟΣ – Αύξηση τροχαίων και μπαράζ παραβάσεων του ΚΟΚ

Περισσότερες από 6.800 παραβάσεις τον Αύγουστο στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της περιφέρειάς μας

 

Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιήθηκαν τα συγκεντρωτικά – συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Αύγουστο του 2021, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ειδικότερα και με βάση τα στοιχεία, στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 12 τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2020).

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν, τρία θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι κανενός το 2020), δυο τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι κανενός το 2020) και επτά τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 7 το 2020).

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 14 παθόντες (έναντι 10 το 2020). Ειδικότερα, τον Αύγουστο είχαμε τρείς νεκρούς (έναντι κανενός το 2020), δυο σοβαρά τραυματίες (έναντι κανενός το 2020) και εννέα  ελαφρά τραυματίες (έναντι 10 το 2020).

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας STOP και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς.

Παραβάσεις του ΚΟΚ

Παράλληλα, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 6.839 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:

1.366 για υπερβολική ταχύτητα

285 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση

204 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση

86 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)

83 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

61 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

45 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 113 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 78 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 968 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Τροχαίο στον Αργυρότοπο

Τέλος, το πρωί του Σαββάτου επί της επαρχιακής οδού Πολυνερίου – Αργυρότοπου Θεσπρωτίας, Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 63χρονος Έλληνας εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του οδηγού. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ