Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

ΗΠΕΙΡΟΣ – Νέα πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίστηκαν και την Τετάρτη οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 53.659 έλεγχοι, από τους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά 506 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν έξι συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 24 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

– 416 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, εκ των οποίων 24 στην Ήπειρο. Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα, στην Ήπειρο, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και μια παράβαση στον πελάτη, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων και πέντε παραβάσεις για υπεράριθμους επιβάτες σε οχήματα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ