Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022

ΗΠΕΙΡΟΣ – Βαρύτητα στην πρόληψη της εγκληματικότητας

Εννέα συλλήψεις έγιναν το Σάββατο στην περιοχή, ενώ παράλληλα μέσα σε 24 ώρες βεβαιώθηκαν και 195 παραβάσεις του ΚΟΚ

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου με γνώμονα την πρόληψη της εγκληματικότητας.

Ειδικότερα, οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στην πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, τη διακρίβωση του νόμιμου της κυκλοφορίας των οχημάτων και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ελέγχθηκαν 842 άτομα και 601 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 17 άτομα.

Παράλληλα, συνελήφθησαν εννέα άτομα, εκ των οποίων: Τέσσερα για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, δυο για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, δυο για σωματική βλάβη και βία κατά υπαλλήλων και ένα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ακόμη, βεβαιώθηκαν 231 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 195 για ΚΟΚ και ενδεικτικά από αυτές: 88 για ταχύτητα, 27 για μη χρήση ζώνης ή κράνους, 4 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα / αντικανονικό προσπέρασμα και δυο για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Τέλος, κατασχέθηκαν 319 κιλά και 232 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα όχημα και το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες της περιοχές της Ηπείρου, με απώτερο στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ