Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΚΑΤΩ ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ – Μια ακόμη μέρα χωρίς φωτεινούς σηματοδότες

Η χθεσινή μέρα, Πέμπτη, ήταν μια ακόμη – η τέταρτη συνεχόμενη – που οι φωτεινοί σηματοδότες στην περιφερειακή οδό των Ιωαννίνων στην περιοχή του Κάτω Νεοχωρόπουλου, ήταν εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, η οποία όμως όχι μόνο δεν έχει επιδιορθωθεί, αλλά θα χρειαστούν ακόμη αρκετές ημέρες για να γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσίασε το Ioannina TV, το εξάρτημα που υπέστη βλάβη και θα πρέπει να αντικατασταθεί (pillar) δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, όπου και αναζητήθηκε και για αυτό υπήρξε η παραγγελία του από τη γειτονική Ιταλία.

Ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης όμως και τοποθέτησής του προσδιορίζεται για το τέλος ή στην καλύτερη περίπτωση για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος ή ακόμη χειρότερα, ενός δυστυχήματος όπως και άλλα που έγιναν στο παρελθόν στο ίδιο σημείο είναι κάτι παραπάνω από ορατός, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για αδιαφορία της Περιφέρειας Ηπείρου και του αρμόδιου εργολάβου, που έχει και την ευθύνη της συντήρησης του δικτύου των φωτεινών σηματοδοτών.

Η Τροχαία Ιωαννίνων έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για τη μη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών και για αρκετές ώρες της ημέρας κυρίως τις ώρες αιχμής, διαθέτει στο σημείο κλιμάκιο τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Είναι όμως αδύνατο να σταθμεύει περιπολικό της Τροχαίας για ένα 24ωρο στο σημείο πολύ δε περισσότερο για χρονικό διάστημα πολλών ημερών, το οποίο θα χρειαστεί για να αντικατασταθεί το ελαττωματικό εξάρτημα και να επιδιορθωθεί η βλάβη.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Ioannina TV, και επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, επειδή και πρόσφατα στον ίδιο δρόμο, χάθηκε σε δυστύχημα ένας νεαρός μοτοσικλετιστής, ο θάνατος του οποίου αποτέλεσε την αφορμή για να γίνουν συνοδά έργα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια και επειδή λόγω των γεγονότων της επικαιρότητας, η ευαισθησία όλων είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καλό θα είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, αν δε μπορεί να υποχρεώσει τον εργολάβο να επιδιορθώσει άμεσα τη βλάβη, να έρθει σε συνεννόηση με την Τροχαία και κάθε άλλον αρμόδιο φορέα για την τοποθέτηση κάποιας προσωρινής έστω σήμανσης, προειδοποιητικού χαρακτήρα γιατί είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε και άλλα θύματα στην άσφαλτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ