Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ – Με ταχείς ρυθμούς ο εμβολιασμός εργαζομένων και ωφελούμενων

Λίγες ημέρες χρειάστηκε να περάσουν για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού στους ωφελούμενους των δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου και στους εργαζόμενους που συναίνεσαν σε αυτό.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ ο εμβολιασμός των ωφελούμενων στο παράρτημα Ιωαννίνων του Κέντρου Πρόνοιας Ηπείρου, σε ένα ποσοστό 95% και σε ένα ποσοστό αντίστοιχα κοντά στο 80% για τους εργαζόμενους όπως ανέφερε η πρόεδρος του Κέντρου, Μαρία Τσολάκη.

Το παράρτημα των Ιωαννίνων βίωσε δύσκολες στιγμές από τις παραμονές του νέου έτους και το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου λόγω της συρροής κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν το διάστημα αυτό, χωρίς ευτυχώς να προσλάβει μεγαλύτερες διαστάσεις και διασπορά εντός της δομής.

«Έπαιξαν ρόλο τα σκληρά μέτρα που λάβαμε και είχαν επίπτωση και για τους ωφελούμενους και για τους εργαζόμενους, όμως φαίνεται ότι τα καταφέραμε. Προληπτικά παραμένουν στο νοσοκομείο κάποιοι ωφελούμενοι. Ήταν μία κατάσταση που δοκίμασε τις αντοχές μας, ωστόσο είναι και γενικότερα μία δύσκολη συνθήκη για κλειστές δομές φροντίδας που λειτουργούν σε διαφορετικές συνθήκες από κάθε άλλη. Το σημαντικό είναι πως εάν υπάρχει οργάνωση, μπορούν να προκύψουν ευκολότερα, λύσεις», ανέφερε η κα. Τσολάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ