Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

ΚΛΕΙΣΤΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ-Πρώτο ουσιαστικό βήμα για την μεταφορά στα Ιωάννινα

Υπεγράφη η πρώτη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας, Γ.Γ.Α και ΠΕΑΚΙ, με το Κλειστό να οδεύει για το Πανηπειρωτικό Στάδιο

Καρπούς απέφερε η μεθοδική δουλειά που έγινε τους τελευταίους μήνες, από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον πρόεδρο της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, οι οποίοι μετά από άριστη συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη, και υπό τις οδηγίες του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πέτυχαν χθες το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να έρθει στα Γιάννενα, το Κλειστό της Ξιφασκίας, από το Ελληνικό.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη χρηματοδότηση για να μεταφερθεί στα Ιωάννινα, το Κλειστό της Ξιφασκίας.

Από εδώ και πέρα, και σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζεται η μεθοδική δουλειά, ώστε να προχωρήσουν άμεσα το επόμενο διάστημα οι απαραίτητες μελέτες και σταδιακά να αρχίσει η μεγάλη διαδικασία λυσίματος και μεταφοράς του μεταλλικού σκελετού του Κλειστού της Ξιφασκίας, το οποίο, πλέον οδεύει ολοταχώς για τους χώρους του ΠΕΑΚΙ, στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, στην είσοδο της πόλης.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο τεράστιος σκελετός του Κλειστού της Ξιφασκίας, θα αξιοποιηθεί, με βάση τις μελέτες, και με στόχο την κατασκευή του Μεγάλου Κλειστού Γυμναστηρίου, που αποτελεί διακαή πόθο της τοπικής κοινωνίας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ