Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

ΚΟΝΙΤΣΑ – Διήμερες εκδηλώσεις τιμής για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκ. Στεφανή

Παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποιήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Κοσμά στην Κόνιτσα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Τη Δευτέρα 23 Αυγούστου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και την Τρίτη 24 Αυγούστου πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού χοροστατούντων των ΜητροπολιτώνΙωαννίνων κ.κ. Μάξιμου καιΆρτης κ.κ. Καλλινικού.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος παρέθεσε μικρή δεξίωση στο Δημαρχείο Κόνιτσας, όπουτέθηκαν πολλά θέματα που αφορούν στην περιοχή.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν επίσης ο Βουλευτής Ιωαννίνων (Ν.Δ.) Σταύρος Καλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης (Μ/Π) Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Χρήστος Σιόρεντας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης, οι Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος, Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος και Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ