Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ -Στόχος το ρεκόρ στη θεώρηση των αδειών

Με αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις για τους κυνηγούς ξεκίνησε η διαδικασία της θεώρησης των αδειών θήρας, ενόψει της νέας κυνηγετικής περιόδου, στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Ήδη, από τις πρώτες κιόλας ημέρες η προσέλευση των κυνηγών κρίνεται, με το νέο Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, να έχει θέσει ως στόχο να καταγράψει ρεκόρ στον αριθμό των αδειών που θα εκδοθούν στο Σύλλογο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ο νέος πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου, Γιώργος Σαραλιώτης, για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, ο Σύλλογος, προσπαθεί να προσελκύσει και τους κυνηγούς, με την κλήρωση εννέα κυνηγετικών όπλων, που θα γίνει με τον αύξοντα αριθμό της θεώρησης της κυνηγετικής άδειας.

Η κλήρωση θα γίνει στο τέλος Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε ο κ. Σαραλιώτης.

Παράλληλα όμως στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων, οι κυνηγοί έχουν και μία άλλη δυνατότητα. Μπορούν να καταγράψουν τον αριθμό της ηλεκτρονικής σήμανσης (τσιπ) των σκύλων τους, με τα στοιχεία αυτά να συγκεντρώνονται σε μία βάση δεδομένων του Συλλόγου, η οποία θα αποσταλεί προς τα συναρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νομοσχεδίου «Άργος» για τη διαχείριση των δεσποζόμενων ζώων, ώστε να τύχουν και των εξαιρέσεων που έχουν αποφασιστεί για τους κυνηγετικούς σκύλους και γενικότερα για τους σκύλους εργασίας.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε, είναι να πετύχουμε ρεκόρ στον αριθμό των αδειών που θα εκδοθούν στο Σύλλογό μας. Είναι ένα από τα στοιχήματα που βάλαμε εξαρχής, ως νέα διοίκηση του Συλλόγου και ευελπιστούμε, ότι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο κ. Σαραλιώτης.

Οι τιμές για τη θεώρηση των αδειών θήρας έχουν ως εξής:

Τοπική: 113,26 ευρώ

Περιφερειακή: 133,26 ευρώ

Γενική: 163,26 ευρώ.

Για τους αγριόχοιρους

Εν τω μεταξύ, ο Κυνηγετικός Σύλλογος με τα μέλη του και με τη συνεργασία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και της Θηροφυλακής έχει ήδη ανταποκριθεί στα αιτήματα για την εκδίωξη αγριόχοιρων από περιοχές του λεκανοπεδίου, λόγω των τεράστιων καταστροφών που κάνουν σε καλλιέργειες.

«Θα συνεχιστεί η δράση των συνεργείων δίωξης και τις επόμενες ημέρες, αλλά είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται και άλλες παρεμβάσεις για να λυθεί. Είναι πάρα πολλά τα τηλεφωνήματα και οι οχλήσεις που δεχόμαστε για να συστήσουμε τα συνεργεία δίωξης σε πολλές περιοχές και όχι μόνο στο λεκανοπέδιο», ανέφερε ο κ. Σαραλιώτης.

Η γιορτή των κυνηγών

Τέλος, ο Κυνηγετικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει τη Γιορτή των Κυνηγών την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στον Προφήτη Ηλία στους Μουζακαίους, σε μία εξαιρετική τοποθεσία και σε μία ανοιχτή εκδήλωση που θα αποτελέσει την αφορμή για ανταλλαγή απόψεων γύρω από το κυνήγι ενόψει της έναρξής του στις 15 του μήνα για τα τριχωτά θηράματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ