Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ – Συνάντηση ουσίας με αντιπροσωπεία της ΕΑΥΝΙ

Με αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων συναντήθηκε τη Δευτέρα, η βουλευτής Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της ΕΑΥΝΙ, μεταφέρθηκαν οι προβληματισμοί των αστυνομικών για την χρησιμοποίηση του αστυνομικού προσωπικού σε ένα ζήτημα καθαρά υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως αυτό του COVID-19, καθώς και την ίδρυση της  Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, επισημαίνοντας πως η θέση των αστυνομικών, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούν παιδιά λαϊκών οικογενειών, θα πρέπει να είναι δίπλα και όχι απέναντι από τον πολίτη, όπως πολλές φορές οι εκάστοτε κυβερνώντες λανθασμένα επιχειρούν να τους τοποθετήσουν.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα τα οποία αφορούν τους αστυνομικούς του νομού, όπως αυτό της επέκτασης του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, καθώς και η αναγκαιότητα απρόσκοπτης λειτουργίας των σημείων εισόδου – εξόδου από την χώρα μας, ως μοχλός ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, υπό την τήρηση βεβαίως όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Από την πλευρά της η κα Τζούφη τόνισε πως: «Στην έκτακτη κατάσταση που βιώνει και η χώρα μας με την πανδημία του κορωνοϊού ανατέθηκε στην Αστυνομία ο δύσκολος ρόλος του διαχειριστή αυτής της κατάστασης. Οι κυβερνήσεις αρνούνται να επενδύσουν στη δημόσια υγεία και καταφεύγουν αφειδώς στην επιτήρηση και την επιβολή κάτι που φυσικά εντείνει την αγανάκτηση του κόσμου και την αντίδρασή του στους περιορισμούς που του έχουν επιβληθεί. Εμείς θέλουμε μια Αστυνομία καλύτερη και πιο αποτελεσματική, μέσα από τη διαμόρφωση ενός νέου προτύπου επαγγελματισμού, με εργασιακά δικαιώματα για τους αστυνομικούς, με συμμετοχή στο σχεδιασμό πολιτικών, με συμπεριληπτική σύνθεση προσωπικού και ισότιμη αξιοποίηση όλων των υπηρετούντων, γυναικών και ανδρών. Η ουσιαστική αναβάθμιση στην εκπαίδευση και η επιμόρφωση των αστυνομικών αποτελούν πραγματικά επένδυση. Θέλουμε την Αστυνομία δίπλα στον πολίτη, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, οφείλουμε να αντιληφθούμε όλοι την ασφάλεια των συμπολιτών μας ως ένα αγαθό, το οποίο θα συμπαράγεται δημοκρατικά, σε αρμονία με τις βασικές ανάγκες των πολιτών για καλύτερη ζωή, ελευθερία και αξιοπρέπεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ