Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» – Εξοπλισμός για τα χειρουργεία, από το ΠΔΕ

Ολοκληρώθηκε η παραλαβή ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού των χειρουργείων του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» σε συνέχεια ολοκλήρωσης διαγωνιστικής διαδικασίας μέσω προγράμματος ΠΔΕ που εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ειδικότερα, παρελήφθησαν ένας υπερηχοτομογράφος για αναισθησιολογική χρήση, δυο αναισθησιολογικά συγκροτήματα, δυο ειδικές ηλεκτρικές κλίνες ανάνηψης με στρώμα, μια χειρουργική διαθερμία, ένα σετ εργαλείων προχωρημένης λαπαροσκοπικής χειρουργικής, δυο χειρουργικοί προβολείς οροφής με δορυφόρο και κάμερα υψηλής ευκρίνειας, ένα πλήρες σύστημα  βιντεολαρυγγοσκόπησης δύσκολης διασωλήνωσης, οκτώ φορεία βαρέως τύπου μεταφοράς ασθενών, δυο μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών – αναισθησιολογικών παραμέτρων, καθώς και αισθητήρες τύπου BIS με συνοδό εξοπλισμό συνολικής αξίας 305.000 ευρώ.

Η Διοίκηση του «Χατζηκώστα», με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη, Αλ. Καχριμάνη, για την ένταξη του εξοπλισμού στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την άριστη και αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, για την ολοκλήρωση ενός ακόμη προγράμματος με σκοπό την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου.

Με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, αναβαθμίζεται περαιτέρω ο εξοπλισμός των χειρουργείων και οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ