Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» – Και πάλι σε λειτουργία η Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης

Μια σημαντική είδηση έκανε γνωστή, με ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Τρίτη, τέθηκε και πάλι σε λειτουργία η Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης του νοσοκομείου με την εισαγωγή τεσσάρων ασθενών για αποτοξίνωση από το αλκοόλ.

Έπειτα από δυο χρόνια αναστολής λειτουργίας λόγω της πανδημίας covid 19 η επαναλειτουργία της ΜΣΑ έρχεται να συνεχίσει τη προσπάθεια για νέες δράσεις στον χώρο της υγείας και τη κάλυψη αναγκών αποτοξίνωσης συνανθρώπων μας από το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση, η συμβολή της 6ης ΥΠΕ, στην έκδοση διοικητικών πράξεων για την επαναλειτουργία της ΜΣΑ με δυναμικότητα 12 κλινών σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου, υπήρξε καθοριστική για την επιτυχή επανέναρξη του προγράμματος.

Επίσης η συμβολή των ιατρών του Ψυχιατρικού τομέα του Νοσοκομείου και  ιατρών των Κ.Υ. της περιοχής είναι ουσιαστική για την ομαλή λειτουργία της Μονάδας για την επανένταξη των συνανθρώπων μας στη κοινότητα.

Η μονάδα λειτουργεί σε όροφο του Πολυδύναμου Κέντρου καθώς ο επάνω χώρος χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της πανδημίας. Ο Διοικητής του νοσοκομείου, Σπύρος Δερδεμέζης έκανε γνωστή την πρόθεση και την διάθεση να λειτουργήσει το Κέντρο για τους σκοπούς για τους οποίους φτιάχτηκε και ευχαρίστησε όλους  για την προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε η μονάδα να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία και να υποδεχθεί τους πρώτους τέσσερις ασθενείς που θα ακολουθήσουν ένα κλειστό πρόγραμμα διάρκειας 28 ημερών.

Η επιστροφή στην κανονικότητα έδωσε την δυνατότητα να τρέξουν οι διαδικασίες για την λειτουργία της Μονάδας που έχει τη δυνατότητα να δεχτεί δώδεκα ασθενείς είτε για αποτοξίνωση από αλκοόλ είτε από ναρκωτικές ουσίες.

Μάλιστα, ο κ. Δερδεμέζης ανέφερε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι παρόντες και ενισχύουν καθοριστικά: «η συμβολή των ιατρών του Ψυχιατρικού τομέα του Νοσοκομείου και ιατρών των Κέντρων Υγείας της περιοχής είναι ουσιαστική για την ομαλή λειτουργία της Μονάδας για την επανένταξη των συνανθρώπων μας στη κοινότητα. Στόχος μας είναι πάντα ο άνθρωπος».

Τέλος, αναφορικά με το τι θα γίνει εάν και εφόσον χρειαστεί και πάλι να διατεθεί ο χώρος του Πολυδύναμου για τις ανάγκες της διαχείρισης της πανδημίας, ο κ. Δερδεμέζης εξήγησε ότι αυτό είναι ένα υπαρκτό σενάριο που θα εξεταστεί εάν και εφόσον προκύψει ανάγκη δημοσίου συμφέροντος «εάν υπάρξει τέτοιο ζήτημα θα εξεταστεί από την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας. Άπαντες είναι ενήμεροι για όλες τις πιθανές εξελίξεις και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν τότε» απάντησε ο κ. Δερδεμέζης.

Για περισσότερες πληροφορίες για την λειτουργία του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι

μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Πολυδύναμου Κέντρου στο

τηλέφωνο, 2651076666.

Βασίλης Λούπας

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ