Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

ΟΚΠΑΠΑ-Εγκαίνια για το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας

Αύριο, Τετάρτη και ώρα 19:00 το Ν.Π.Δ.Δ. «ΟΚΠΑΠΑ» Δήμου Ιωαννιτών εγκαινιάζει το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ιωαννιτών, που στεγάζεται επί της οδού Καπλάνη 4-6.

Πρόκειται για την διεύρυνση της υπάρχουσας δομής του ΟΚΠΑΠΑ που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Με τη λειτουργία του, επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και κοινωνικές  υπηρεσίες που λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου μας.

Το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας θα στελεχωθεί από ένα Κοινωνικό Λειτουργό, έναν Κοινωνιολόγο, έναν Ψυχολόγο καθώς και από έναν Διαπολιτισμικό Διαμεσολαβητή.

Ωφελούμενοι/ες είναι: «Οι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης των Κέντρων Κοινότητας», και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Τέλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV και αναφορικά με την επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Δημήτρης Πάνου, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δική τους η απόφαση για το εάν θα λειτουργήσουν ή όχι τα ΚΑΠΗ αλλά απόφαση της κυβέρνησης και του σχετικού υπουργείου.

«Μας καλούν συνέχεια και μας ζητούν να ανοίξουμε τα ΚΑΠΗ. Έχουμε απευθύνει σχετικό αίτημα στο υπουργείο από το οποίο δεν έχουμε λάβει σχετική απάντηση και αναμένουμε. Έχουμε ζητήσει να ανοίξουν με μέτρα, σε εξωτερικούς χώρους για τους εμβολιασμένους. Αναμένουμε τις απαντήσεις. Δεν εξαρτάται από εμάς», είπε ο κ. Πάνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ