Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

ΟΚΠΑΠΑ – Ενημέρωση της Μ. Κεφάλα για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών

Την Τρίτη η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», Μαρία Κεφάλα, επισκέφτηκε τον ΟΚΠΑΠΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Δημήτρης Πάνου, υποδέχτηκε την κα Κεφάλα και έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από την δομή «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων Βίας και των παιδιών τους» που έχει ιδρύσει ο ΟΚΠΑΠΑ από το 2013, την μοναδική στην Ήπειρο.

Παρουσιάστηκαν απολογιστικά στοιχεία για την λειτουργία της δομής όλα αυτά τα χρόνια και συζητήθηκαν προτάσεις για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της, θέματα στα οποία θα γίνει και αναφορά και στην αυριανή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» της Βουλής των Ελλήνων όπου έχει προσκληθεί να συμμετέχει και ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ  του Δήμου Ιωαννιτών.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης η κα Κεφάλα ενημερώθηκε και για τις υπόλοιπες δομές του Νομικού Προσώπου και ο κ. Πάνου έθεσε κάποια σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον ΟΚΠΑΠΑ όπως η χρηματοδότηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών και οι ανάγκες για μόνιμους διορισμούς στους Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΑΠΗ και τις υπόλοιπες υπηρεσίες.

Η κα Κεφάλα δήλωσε ότι στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων αυτών και θα συνεχίσει να το κάνει με το ίδιο ενδιαφέρον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ