Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

ΟΚΠΑΠΑ-Πλούσιο το έργο του Οργανισμού και το 2021

Σε έναν σύντομο απολογισμό για τις δράσεις και τις προσπάθειες  που πραγματοποιήθηκαν στον  ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών, προχώρησε ο Οργανισμός.

Στην σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται αρχικά πως το 2021 δημιουργήθηκαν και λειτουργούν δύο νέα παραρτήματα του Κέντρου Κοινότητας: το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά, εξυπηρετώντας τις ανάγκες μιας ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας του Δήμου.

Ακόμη, ολοκληρώθηκε η πυρασφάλεια των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών σύμφωνα με το ΦΕΚ για την αδειοδότησή τους, έργο ιδιαίτερης σημασίας τόσο για την ορθή λειτουργία τους όσο και  για την ασφάλεια  παιδιών και εργαζομένων.

Επίσης σημειώνονται στον απολογισμό και τα εξής: «Είναι έτοιμο για συμβασιοποίηση το μεγάλο έργο που 1,1 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση των παιδικών και βρεφονηπιακών μας σταθμών, έργο που με την ολοκλήρωση του θα μας δώσει τη χαρά να έχουμε πιο ασφαλείς, πιο όμορφους και πιο λειτουργικούς σταθμούς για χρήση από βρέφη και νήπια των οικογενειών του Δήμου μας. Ξεκίνησε η διαδικασία για την δημιουργία Β’ βρεφικού τμήματος στον 9ο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ανατολής.

Αγοράστηκε λεωφορείο – mini Bus για τις ανάγκες μετακίνησης των δικαιούχων του ΚΔΑΠμεΑ για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών αυτών και εμπλουτίστηκε ο χώρος του ΚΔΑΠμεΑ με όργανα εργοθεραπείας και φυσιοθεραπείας παρέχοντας ένα σύγχρονο περιβάλλον για εξειδικευμένη παρέμβαση στα παιδιά αυτά».

Και καταλήγοντας σημειώνονται και τα εξής: «Οι δομές του ΟΚΠΑΠΑ που εξυπηρετούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες συνέχισαν τη δράση τους και αύξησαν τον αριθμό των ωφελούμενων στην διάρκεια του έτους. Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, Κέντρο Κοινότητας, Ξενώνας Γυναικών Θυμάτων βίας και των παιδιών τους και Υπνωτήριο Αστέγων. Όλες αυτές οι δομές προσφέρανε υπηρεσίες με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό μας. Για την επίτευξη των παραπάνω υπήρξε συνεργασία των υπηρεσιών του ΟΚΠΑΠΑ, των υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών, της Περιφέρειας Ηπείρου, της ΕΕΤΑΑ και του Υπουργείου Εσωτερικών, τις οποίες και ευχαριστούμε. Οι ανάγκες της κοινωνίας μας είναι πολλές και με την πανδημία γίνανε ακόμη περισσότερες. Το Δ.Σ.  και οι εργαζόμενοι του Ν.Π.Δ.Δ. ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών θα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους και το 2022 με σκοπό την ανακούφιση και στήριξη ακόμη περισσοτέρων συνανθρώπων μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ