Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

ΟΚΠΑΠΑ – Στο επίκεντρο η δημιουργία νέων δομών, μέσω ΕΣΠΑ

Τα γραφεία του ΟΚΠΑΠΑ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος, Μ. Ελισάφ, όπου συζήτησε με μέλη του Δ.Σ. θέματα κοινωνικής πολιτικής

Τα γραφεία του ΟΚΠΑΠΑ επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Δημήτρη Πάνου, τον αντιπρόεδρο Γιάννη Τσίμαρη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Γεωργία Τσέκα και Δημήτρη Σκούρτη.

Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κοινωνική πολιτική, τους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, την χρηματοδότηση του ΟΚΠΑΠΑ, ενώ ταυτόχρονα τέθηκαν τα σχέδια που θέλει να υλοποιήσει ο Οργανισμός και αφορούν την ίδρυση νέων δομών, όπως η ίδρυση Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας, την ίδρυση νέων βρεφικών τμημάτων και την ίδρυση δεύτερου ΚΗΦΗ.

Επίσης συζητήθηκε η δημιουργία νέων δομών που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ, όπως το Κέντρο Δημιουργικής Φροντίδας (ΚΔΗΦ), την Κινητή Μονάδα για ασθενείς με άνοια και Κέντρα Ημέρας που αφορούν άτομα με άνοια και παιδιά με αυτισμό.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και ο Δήμαρχος δήλωσε την ικανοποίησή του από την λειτουργία των δομών και από την Κεντρική Υπηρεσία του ΟΚΠΑΠΑ, τονίζοντας ότι η Κοινωνική Πολιτική βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια δημιουργίας νέων δομών για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών των συμπολιτών μας.

Από την μεριά του ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Ελισάφ, για την αμέριστη στήριξη, κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, στην επίλυση των θεμάτων που αφορούν την λειτουργία του ΟΚΠΑΠΑ.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ