Πρόταση για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας 2021-2027» για έργα στις λιμνοθάλασσες της Π.Ε. Πρέβεζας θα υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από απόφαση που έλαβε η Περιφερειακή Επιτροπή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης.
Η πρόταση είναι ύψους 6.063.981,06 ευρώ και περιλαμβάνει:
- Τεχνικά Έργα στις λιμνοθάλασσες (5.655.700 ευρώ)
- Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου Διαχείρισης Πράξης (73.400,25 ευρώ)
- Παροχή Υπηρεσιών Επιστημονικής Παρακολούθησης υλοποίησης του έργου (234.880,80 ευρώ)
- Εργασίες Αρχαιολογίας (234.880,80 ευρώ).
Ανάδοχοι έργων
Παράλληλα, από την Περιφερειακή Επιτροπή, αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
- Βελτίωση εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Aνάδοχος: Πανηπειρωτική ΑΤΕ.
- Βελτίωση εθνικής οδού Άρτας – Τρικάλων, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος: Εργοτεχνική.
- Ολοκλήρωση παρέμβασης αντιπλημμυρικής προστασίας στον κόμβο Εγνατίας οδού και Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας, προϋπολογισμού 148.800 ευρώ. Ανάδοχος Ferilis ΕΠΕ.
Επίσης αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:
- Βελτίωση βατότητας δασικής οδού «Κόκκινος» – «Βατσινιές» Δ.Κ. Οξυάς Δήμου Κόνιτσας, προϋπολογισμού 65.720 ευρώ. Ανάδοχος Μιχαήλ Κίτσος.
- Βελτίωση βατότητας επαρχιακής οδού Αγίας Βαρβάρας – Αμαράντου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
Δημοπρατήσεις νέων έργων
Εν τω μεταξύ στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η Περιφερειακή Επιτροπή, ενέκρινε τις διαδικασίες για τα έργα:
- Πλακοσκεπής δίδυμος οχετός στη θέση Καλογεράκη στην σύνδεση με οδό Νιάρχου, προϋπολογισμού 170.000 ευρώ.
- Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την υποβοήθηση στην σύνταξη της τεχνικής μελέτης με τίτλο: «Βελτίωση διαδρομής πρόσβασης Ι. Μονής Στομίου και προετοιμασία του φακέλου για την λήψη των απαραίτητων αδειοδοτήσεων, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
- Άμεσες χωματουργικές εργασίες αποκατάστασης πρανών-διαμόρφωση προσβάσεων σε όμορα διαμερίσματα των Καβασίλων και Φούρκας, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
Τέλος, από την Περιφερειακή Επιτροπή, εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων της Περιφέρειας με Δήμους για τα έργα:
Με το Δήμο Ζαγορίου για «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων – Περιφέρειας Ηπείρου για την ωρίμανση του έργου «Αναβάθμιση εξωτερικού υδραγωγείου και κατασκευή βοηθητικής δεξαμενής ημερήσιας εξίσωσης Τ.Κ. Μηλιωτάδων», προϋπολογισμού 37.200 ευρώ.
Με το Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη για «Άμεσες στερεωτικές εργασίες για την γέφυρα «Καμάρα Πλακοβίτσας» στο Διάσελλο, Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
Βασίλης Λούπας





