Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΟΚΠΑΠΑ – Απαντήσεις για τη διαδικασία των εγγραφών

Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία υπάρχουν καταγγελίες συμπολιτών, για πολύωρες αναμονές κατά τη διαδικασία των εγγραφών βρεφών και νηπίων στις δομές του ΟΚΠΑΠΑ, εξέδωσε η παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή».
Στην ανακοίνωση σημειώνονται και τα εξής: «Καλούμε τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ, κ. Δημήτρη Πάνου να εξηγήσει τους λόγους επιλογής της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η έναρξη των εγγραφών στον Δήμο μας, προηγήθηκε της ημερομηνίας που ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ σε σχετικό δελτίο τύπου και το οποίο ενδεχομένως προκάλεσε σύγχυση στους πολίτες,  εκτιμούμε ότι θα είχε έγκαιρα εκπονηθεί και εγκριθεί σχετική διαδικασία για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών. Τι έφταιξε συνεπώς και παρατηρήθηκαν τα σημερινά φαινόμενα; Όταν οι Δήμοι στην χώρα διαμαρτύρονται για την μείωση των θέσεων, είναι απορίας άξιον η υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν μη σεβόμενοι τους δημότες τους».
Χθες σε δηλώσεις του ο κ. Πάνου, απάντησε στις καταγγελίες, με τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ να υπεραμύνεται των ενεργειών του Οργανισμού, λέγοντας ότι ακολουθούνται όλα όσα ορίζονται από τη διαδικασία.
Ο κ. Πάνου υποστήριξε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας καλώντας τους ωφελούμενους να προσέρχονται στον 2ο Παιδικό Σταθμό της Πλατείας Πάργης μέχρι και την Παρασκευή  27 Αυγούστου και ώρες από 7:30 π.μ. έως και 15:00.
«Δεν ισχύουν αυτά. Ακολουθούμε την διαδικασία και τον κανονισμό.» είπε, τονίζοντας ότι η κατάθεση των voucher από τους ωφελούμενους για την εγγραφή βρεφών – νηπίων θα γίνει σύμφωνα με την σειρά προσέλευσης των ωφελούμενων.
Για την διαδικασία εγγραφής οι ωφελούμενοι γονείς πρέπει να προσκομίσουν εκτυπωμένο το voucher καθώς και το Δελτίο της Αστυνομικής Ταυτότητας του ωφελούμενου και να γνωρίζουν τα κάτωθι:
– ΑΜΚΑ Παιδιού
– Διεύθυνση Κατοικίας
– Τηλέφωνο
– Email
Σχετικά με τους ωφελούμενους γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ΚΔΑΠμεΑ του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» η κατάθεση voucher για την εγγραφή θα πραγματοποιηθεί στο ΚΔΑΠμεΑ του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Εθνικής Αντιστάσεως 6 (Περιοχή Καρδαμιτσίων) και ώρες από 9:00 π.μ έως και 16:00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ