Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

ΠΑΛΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»-Με τη νέα χρονιά έτοιμα τα σχολικά κτίρια

Μια είδηση για τα σχολικά κτίρια στο παλιό «Χατζηκώστα» έκρυβε η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.

Εκεί, ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, έκανε γνωστό πως τα δυο σχολικά κτίρια θα είναι έτοιμα προς χρήση από τη νέα σχολική χρονιά, αφού η φετινή πήγε… χαμένη, λόγω μίας αλληλουχίας γεγονότων, με καθυστερήσεις στις πληρωμές και στην υλοποίηση των έργων που είχε αναλάβει ο δήμος Ιωαννιτών, για τον περιβάλλοντα χώρο.
Στην απάντηση που έδωσε ο Αλ. Καχριμάνης στην επερώτηση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση και συζητήθηκε την Τρίτη στη συνεδρίαση του περιφ. Συμβουλίου, έγιναν γνωστά τα παραπάνω.

Ο κ. Καχριμάνης υποστήριξε, πως σε κατασκευαστικό επίπεδο, οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, προτιμήθηκε όμως για τη μείωση του λειτουργικού κόστους, να μην «κλείσει» και η εργολαβία, αλλά με ένα επιπλέον ποσό ο ανάδοχος του έργου, να προβεί και σε εργασίες εξωτερικής θερμομόνωσης του κτιρίου.

Συνέπεια αυτής της απόφασης ήταν, να καθυστερήσουν και οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου τις οποίες έχει αναλάβει ο δήμος Ιωαννιτών. Εκτός όμως από τα προβλήματα αυτά, ο κ. Καχριμάνης παραδέχθηκε πως υπήρχε πρόβλημα και στη χρηματοδότηση του έργου, σημειώνοντας πως αυτό προέκυψε λόγω του ότι το ΠΔΕ της Περιφέρειας Ηπείρου λόγω των περικοπών που έγιναν, δεν είχε διαθέσιμο το σύνολο του ποσού για την αποπληρωμή του αναδόχου.

Την εισήγηση για τη Λαϊκή Συσπείρωση έκανε ο περιφ. σύμβουλος Γεώρ. Πρέντζας, που πέραν των άλλων, που σχετίζονται με την παροιμιώδη καθυστέρηση στην υλοποίηση της απόφασης και στις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Σχολείου Αναπήρων Παίδων παραμένοντας φιλοξενούμενοι στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ, πρόσθεσε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπ. Παιδείας απάντησαν σε έγγραφο της παράταξης, πως ο δήμος Ιωαννιτών δεν έχει υποβάλλει κτιριολογικό πρόγραμμα για τις σχολικές υποδομές και την ανάπτυξη νέων.

Επιχειρώντας όμως και σε αυτό το σημείο, να τοποθετηθεί, ο Αλ. Καχριμάνης επέρριψε αιχμές και ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή στον δήμο Ιωαννιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «… κανείς ως σήμερα δεν ήρθε εδώ να ρωτήσει, άλλοι στην Βουλή, άλλοι έβαλαν στο εκτελεστικό απόσπασμα τον δήμο και άλλοι που το είχαν από το 2010 μέχρι που έφυγαν από τη δημοτική αρχή και δεν είχαν κάνει τίποτα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ