Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩN – Στο επίκεντρο συνεδρίου η συνεργασία με ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια

Η διεθνής παρουσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τη συνεργασία με άλλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, αλλά και με την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων που ενισχύουν την εικόνα εξωστρέφειας του ιδρύματος, θα παρουσιαστεί στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη στα Ιωάννινα.

Στις εργασίες του συνεδρίου που θα ξεκινήσουν την Τρίτη το πρωί και θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, και με φυσική παρουσία, αλλά και διαδικτυακά, θα παρουσιαστούν οι δράσεις διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου, όπως είναι η συμμετοχή του στο πρόγραμμα  «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια». Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπως ανέφερε ο πρύτανης Τριαν. Αλμπάνης συνεργάζεται με άλλα έξι ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, ώστε να αποκτήσουν κοινά προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, ενώ στο μοντέλο της προωθούμενης συνεργασίας προβλέπεται και η αμφίπλευρη αξιοποίηση των υποδομών των ιδρυμάτων.

Ακόμη, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν η εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία με πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου, η πιστοποίηση και διεθνοποίηση προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών, τα Προγράμματα Erasmus+ καθώς και οι συνεργασίες με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Ιονίου – Αδριατικής, Uniadrion και με Πανεπιστήμια της Αλβανίας και της Βαλκανικής.

«Αποτελεί στρατηγική επιλογή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και για αυτό έχει επιλεγεί και από το υπ. Παιδείας, να συμβάλλει και να βοηθήσει στο άνοιγμα των πανεπιστημίων της γειτονικής Αλβανίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Ήδη πανεπιστήμια από τη Γαλλία και το Ην. Βασίλειο έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον, για να βοηθήσουν και να συμμετέχουν σε κάτι ανάλογο, με μεσάζοντα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων», ανέφερε ο κ. Αλμπάνης.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με στρογγυλή τράπεζα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών επιδόσεων των πανεπιστημίων.

Εισηγητές στο Συνέδριο θα είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, οι αντιπρυτάνεις, Καθηγητές Μηνάς Πασχόπουλος, Σπύρος Γεωργάτος και Σταύρος Νικολόπουλος, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία Σοφία Φιλιππίδου, η υπεύθυνη του Τομέα Εκπαίδευσης του Βρετανικού Συμβουλίου Μαρία Τσακάλη, οι συντονιστές των ακαδημαϊκών δράσεων, εκπρόσωπος του Ι.Κ.Υ κ.α. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρυτάνεις των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων του εξωτερικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ