Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

ΠΕΡΑΜΑ – Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. απέτρεψαν τραγωδία

Η άμεση επέμβαση, ο επαγγελματισμός και η υπευθυνότητα των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έφτασαν στο σημείο, μόλις ενημερώθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ, απέτρεψαν μία τραγωδία στην Υπηρεσία Ασύλου στο Πέραμα το πρωί της Δευτέρας.

Μία αλλοδαπή, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, έφτασε νωρίς το πρωί για υπόθεσή της στην Υπηρεσία Ασύλου, όμως λίγο αργότερα και για άγνωστους λόγους, προφανώς επειδή θεώρησε ότι δεν εξυπηρετούνταν, επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί ένα μαχαίρι που είχε στην κατοχή της.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η γυναίκα άφησε τα δύο της παιδιά στον αύλειο χώρο της Υπηρεσίας και η ίδια κινήθηκε προς το δρόμο, όπου φώναζε και προσπαθούσε να αυτοτραυματιστεί, χωρίς να ακούει τις εκκλήσεις των περιοίκων, που ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Σε ελάχιστα λεπτά βρέθηκαν στο σημείο μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που αφόπλισαν τη γυναίκα, ώστε να μην τραυματιστεί σοβαρά, ενώ φρόντισαν και τα δύο ανήλικα που μεταφέρθηκαν προσωρινά στον παρακείμενο βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΚΠΑΠΑ, μέχρι να τα παραλάβει κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο.

Διευκρίνιση

Τέλος, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή της προχωρά σε διευκρίνιση για το συμβάν στο Πέραμα.
Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Με αφορμή το δυσάρεστο συμβάν που έλαβε χώρα στην περιοχή του Περάματος, διευκρινίζεται ότι η νεαρή αλλοδαπή δεν είχε απευθυνθεί στο ΚΕΠ του Δήμου για εξυπηρέτησή της αλλά στην Υπηρεσία Ασύλου που λειτουργεί στον ίδιο χώρο και υπάγεται στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ