Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

ΠΠΓΝΙ – Νοσηλεύτριες στις ΜΕΘ σπεύδουν για βοήθεια στη Θεσσαλονίκη

Μία – μία οι Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας συνδράμουν εθελοντικά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Τρεις νοσηλεύτριες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αποφάσισαν εθελοντικά να πάνε στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία της πόλης, στις ΜΕΘ που είναι γεμάτες με ασθενείς που υποφέρουν από τον κορωνοϊό. Να ανταποκριθούν στην έκκληση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, σε όσους μπορούν, να βοηθήσουν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι γυναίκες αυτές δεν θα είναι οι μοναδικές που εθελοντικά θα πάνε στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους, καθώς από αρκετές περιοχές που δεν πλήττονται πολύ από τον κορωνοϊό, υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία που έχουν εκφράσει την επιθυμία να πάνε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία.

Η ανακοίνωση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Νίκου. Κατσακιώρη, έχει ως εξής: «Συντασσόμενοι απολύτως με το πνεύμα του Υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μια Υγειονομική Περιφέρεια και αναλογιζόμενοι πλήρως το χρέος του καθενός μας, για τη μάχη που δίνεται Πανελλαδικά με τον κορωνοϊό, χαιρετίζουμε συγκινημένοι σήμερα την πρωτοβουλία της Μαρίας, της Ελένης και της Δήμητρας να δηλώσουν έμπρακτα το «παρών» σ’ αυτή τη μάχη, ζητώντας από το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ,  Γιάννη Καρβέλη, την μετακίνησή τους, ώστε να βρεθούν άμεσα στο πλάι των συναδέλφων τους στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που τον τελευταίο καιρό δοκιμάζονται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ