Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ – «Χειροπέδες» για 36 κλοπές και διαρρήξεις, με λεία 119.000!

Συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση τέσσερις Έλληνες

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας, συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Πρέβεζα συνολικά τέσσερα άτομα.

Ειδικότερα, πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας από 23 έως 35 ετών, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, μετά την υποβολή της οποίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας, εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, δυνάμει των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022, είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, κυρίως από μονοκατοικίες, από όπου αφαιρούσαν κυρίως τιμαλφή, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται τα στοιχεία ακόμη έξι Ελλήνων συνεργών τους, καθώς επίσης και τριών Ελλήνων, που κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Από την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, εμπλέκονται σε συνολικά 36 υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων, που αφορούν ειδικότερα σε:

• 29 κλοπές – διαρρήξεις κατοικιών,

• μια κλοπή χρηματοκιβωτίου από σπίτι, που περιείχε χρηματικό ποσό 31.000 ευρώ,

• μια κλοπή από ιδιωτικό μουσείο,

• δυο κλοπές από αυτοκίνητα,

• δυο κλοπές από σταθμούς ύδρευσης Τοπικών Οργανισμών Έγγειων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και

• μια κλοπή μετασχηματιστή του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Η αξία των κλοπιμαίων από τις παραπάνω κλοπές υπολογίζεται στις 119.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ