Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ – Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ και στα Γιάννενα

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στα Γιάννενα, προχώρησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ανήμερα της σύγκλησης της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ στην οποία αναμενόταν να ληφθεί απόφαση για την πρόταση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, κάτι που σημαίνει και τη μείωση του ποσοστού του δημοσίου κάτω από το 51%.

Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων, εξέφρασε την αντίθεσή του στις εξελίξεις, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να σταματήσει τη διαδικασία του ξεπουλήματος, όπως τη χαρακτηρίζει.

Στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στα Ιωάννινα, το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων διαφόρων τομέων και συλλογικοτήτων.

Η βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη σε δηλώσεις της επισήμανε, πως η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη στην περίπτωση της ΔΕΗ εφαρμόζει την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, ξεπουλώντας, όπως ανέφερε, τον βασικό πυλώνα του ενεργειακού συστήματος της χώρας.

«Ο ταυτόχρονος αποκλεισμός της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου συνιστά την απόλυτη ιδιωτικοποίηση.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτήν την απόφαση, που είναι παντελώς αστήρικτη και αδικαιολόγητη, αφού η ΔΕΗ είναι κερδοφόρα.

Θα πρέπει παράλληλα η κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να συγκρατηθεί το κύμα των ανεξέλεγκτων αυξήσεων στο κόστος ενέργειας και μοναδική εγγύηση γι’ αυτό, είναι η ΔΕΗ να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο», σημείωσε η κα Τζούφη.

Για ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες τόσο για τους καταναλωτές – πελάτες της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων, όσο και για τους εργαζόμενους της επιχείρησης έκανε λόγο ο Σάββας Δημητριάδης, γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ ο Κίμωνας Σταμάτης, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ τόνισε, ότι η προσπάθεια πώλησης ενός ακόμη ποσοστού μετοχών της εταιρείας σε ιδιώτες, αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της κυβερνητικής ιδεοληψίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ