Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

ΤΡΟΧΑΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Προτεραιότητα η ασφαλής μετακίνηση μαθητών και γονέων

Αστυνομικοί σε δημοτικά σχολεία όλης της Ηπείρου μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια σε μικρούς μαθητές και γονείς

 

Για ακόμη μία χρονιά ένστολο προσωπικό των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου βρέθηκε χθες σε δημοτικά σχολεία της Ηπείρου κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί είχαν την ευκαιρία να μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια και ευχές για τη νέα σχολική χρονιά σε μικρούς μαθητές και γονείς, κατά την προσέλευσή τους για την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού.

Από την άλλη, παραμένει ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων για το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων και γενικότερα για την τροχονομική αστυνόμευση στη χώρα, η διασφάλιση της μετακίνησης μαθητών, γονέων και κηδεμόνων από και προς τα σχολεία.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, όπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε την δράση ενημερωτικού χαρακτήρα, με κλιμάκιά της να διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια έξω από το σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας.

Παρών ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γ. Αζέλης, που σε δηλώσεις του στάθηκε στα βασικά σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί προσοχή από τους γονείς και κηδεμόνες για την ασφαλή μετάβασή τους στα σχολεία.

Καθοριστικής σημασίας και ενδιαφέροντος εξακολουθούν να είναι οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, ενώ σε βασικές οδικές αρτηρίες και διασταυρώσεις έξω από σχολεία θα βρίσκονται τροχονόμοι κατά την άφιξη και την αποχώρηση των μαθητών, διευκολύνοντας την κίνησή τους.

Η συγκεκριμένα δράση πρόκειται για πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ενώ μέσα από τα διανεμόμενα φυλλάδια δίνονται βασικές συμβουλές προς τους μικρούς μαθητές για την ασφαλή κυκλοφορία τους.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου εύχεται σε όλους τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς καλή και ασφαλή σχολική χρονιά!

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ