Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΝΙΤΣΑΣ – Συμμετοχή σε διεθνή έκθεση στην Κοπεγχάγη

Δυναμικό «παρών» έδωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας στη Διεθνή Έκθεση Quality Travel Fair που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 και 23 Οκτωβρίου 2022 στην Κοπεγχάγη.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας συμμετείχε στο πλαίσιο έργου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς μέσω του προγράμματος «Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme “Greece – Albania 2014 – 2020”» και υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου «Eqrem Cabej» και το Κέντρο Οικονομικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες επαγγελματικές συναντήσεις (Business to Business – B2B), ενώ οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν στο ειδικό περίπτερο που είχε διαμορφωθεί και να ενημερωθούν για το έργο «Virtualand», το οποίο αναδεικνύει πτυχές της τοπικής ιστορίας και του λαϊκού φαντασιακού, μέσα από αλληλεπιδραστικά σενάρια, που μετατρέπουν τις προφορικές αφηγήσεις σε εικόνες, εξοικειώνοντας τους επισκέπτες με το πολιτισμικό κεφάλαιο της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Αλβανίας.

Οι επισκέπτες της έκθεσης και επαγγελματίες του τουρισμού από τη Δανία και άλλες χώρες, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ανοιχτή πλατφόρμα VR και «περιηγήθηκαν» στο εικονικό περιβάλλον  του έργου «Virtualand» και των σεναρίων εικονικής πραγματικότητας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε όλους τους επισκέπτες διανεμήθηκε δωρεάν προωθητικό υλικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ