Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

ΖΑΓΟΡΙ – Τα μονοπάτια της Ελάτης αναβιώνουν

Με σύμμαχο τον καιρό, με συνεργασία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του μονοπατιού από τη βρύση Σπανού μέχρι το γεφύρι του Μύλου στην Ελάτη Ζαγορίου, το περασμένο σαββατοκύριακο.

O Πολιτιστικός Σύλλογος Ελάτης κατάφερε να φέρει και πάλι το μονοπάτι του χωριού στο προσκήνιο. Χωριανοί και εθελοντές, όλων των ηλικιών, πήραν τα απαραίτητα εργαλεία, ολοκλήρωσαν κατάκοποι το άνοιγμά του και κατάφεραν να γίνει και πάλι προσβάσιμο και λειτουργικό για κατοίκους και επισκέπτες.

Η διατήρησή του αποτελεί στοίχημα, όπως και η σήμανση, η οποία ήδη έγινε σε αρχικό στάδιο. Έτσι, το πανέμορφο χωριό μπορεί να ευελπιστεί σε μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη και συνάμα οι κάτοικοι θα μπορούν να… ξαναγνωρίσουν τον τόπο τους, γιατί φύση και πολιτισμός είναι το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στην δράση αυτή, καθώς επίσης το Δήμο Ζαγορίου για τη συνδρομή του και τέλος τους θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας για τη συνεργασία και την ασφάλεια που μας παρείχαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ