Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Παραιτήθηκε ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας

Εκφράζοντας την αντίθεσή του στην εφαρμογή της απόφασης του υπουργού Υγείας, Θ. Πλεύρη για το νέο καθεστώς που θα ισχύει στο εξής, στις διακομιδές ασθενών μεταξύ νοσοκομείων, σε σχέση με την συνοδεία ιατρών σε αυτές, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Καθηγητής, κ. Κορομπίλιας, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση αυτή.
Όπως έκανε γνωστό ο Χαρ. Παππάς, Γεν. Γραμματέας της ΕΙΝΗ, σύμφωνα με την απόφαση αυτή, προβλέπεται η συνοδεία του ασθενούς στις διακομιδές, να γίνεται από οποιονδήποτε ειδικευόμενο ιατρό, ανεξαρτήτως ειδικότητας, αρκεί να έχει συμπληρώσει έξι μήνες στην ειδικότητα.
«Αυτό όμως εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους ασθενείς και είναι φυσικό και αυτονόητο, να μη γίνεται αποδεκτό από κανέναν ιατρό, που επίσης αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη και μεγάλο ρίσκο. Ζητήσαμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να μην εφαρμοστεί αυτή η απόφαση και να εκτελούνται οι διακομιδές συνοδεία ιατρών που έχουν εκπαίδευση, ώστε οι ασθενείς να είναι ασφαλείς», τόνισε ο κ. Παππάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ