Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – «Κατασκευασμένα τα δημοσιεύματα» για τη μη καταβολή οφειλών στη Μ.Ε.Α.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, με ανακοίνωσή της, διαψεύδει κατηγορηματικά, ως «απολύτως κατασκευασμένα, συκοφαντικά και εξυπηρετούντα αλλότριους σκοπούς και όχι φυσικά την ενημέρωση των πολιτών, δημοσιεύματα τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, – τα οποία επικαλούμενα «ως πηγές τους», τόσο εκπροσώπους της Εταιρείας που λειτουργεί τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Ηπείρου όσο και αυτοδιοικητικούς του α’ βαθμού αυτοδιοίκησης- έσπευσαν να της απευθύνουν μομφή ότι ΔΗΘΕΝ παρακρατεί και δεν αποδίδει ποσά που καταβάλλουν οι Δήμοι για την πληρωμή της επεξεργασίας των απορριμμάτων στη ΜΕΑ Ηπείρου».
Στη συνέχεια της απάντησης αναφέρεται: «Η Περιφέρεια Ηπείρου όχι μόνο δεν έχει παρακρατήσει κανένα ποσό των Δήμων, αντίθετα καταβάλλει στην εταιρεία και σημαντικά ποσά από δικούς της πόρους για να καλύψει το κενό που προκαλείται από τη μη ανταπόκριση όλων των Δήμων στις υποχρεώσεις τους. Αυτά είναι γνωστά, ιδίως στη Διοίκηση της εταιρείας και στους αυτοδιοικητικούς.
Το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια καθυστέρησε την καταβολή χρημάτων, επειδή δεν συμφωνεί με τα ποσά που διεκδικεί η εταιρεία. Με απόφαση δε του Περιφερειάρχη προέβη σε παρακράτηση ποσού 193.152,77€ σύμφωνα με σχετικούς όρους της Σύμβασης, – που σημαίνει αντίστοιχη μείωση των υποχρεώσεων των Δήμων – προχωρώντας στην πληρωμή του υπόλοιπου ποσού. Και επειδή, όπως προαναφέρθηκε, Δήμοι εξακολουθούν να οφείλουν χρήματα που τους αναλογούν, η Περιφέρεια  συμπληρώνει εξ ιδίων πόρων μέρος του καταβλητέον ποσού. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ