Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Είδη διατροφής σε 400 ευάλωτες οικογένειες

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στις 20 και 21 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε διανομή ειδών διατροφής και ειδών πρώτης ανάγκης σε 400 ευάλωτες οικογένειες που είναι καταγεγραμμένες από την Κοινωνική Υπηρεσία του Τμήματος.
Στη δράση συμμετείχαν εθελοντές όλων των σωμάτων, με συνεχή παρουσία τόσο έξω από Super Market της πόλης όσο κατά τη διαδικασία ταξινόμησης, δεματοποίησης και παράδοσης των προϊόντων.
Κατά κοινή ομολογία, η Χριστουγεννιάτικη διανομή τροφίμων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, κάτι που δείχνει ότι τα ανθρωπιστικά αισθήματα των συμπολιτών μας παραμένουν ισχυρά, ειδικά σε περιόδους πανδημίας, όπως αυτή που διανύουμε.
Τα είδη προσέφεραν αφενός μεν πολίτες μέσω των καλαθιών που τοποθετήθηκαν στα Super Market αλλά και μέσω ατομικής προσφοράς στα γραφεία του Τμήματός μας και αφετέρου σημαντικός αριθμός τοπικών επιχειρήσεων. Σημαντική υπήρξε και αποστολή ειδών από την Κεντρική Αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Δεδομένου ότι οι ανάγκες των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων είναι τεράστιες και συνεχείς, το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων συνεχίζει με την ίδια ένταση τις δράσεις του, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανακούφισή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ