Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

«Δεν αποτελεί άλλοθι η κλιματική αλλαγή»

Σφοδρή κριτική και επίθεση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση των πυρκαγιών

Τη «γραμμή» του κόμματος και του Αλ. Τσίπρα ακολούθησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τον γραμματέα της, Σάββα Δημητριάδη να κάνει μία αναλυτική τοποθέτηση πολιτικού περιεχομένου, επί της μείζονος επικαιρότητας που υπαγορεύεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Δημητριάδης έκανε λόγο για μία τεράστια οικολογική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή. «Η πολιτική και διαχειριστική ευθύνη για αυτή τη καταστροφή έχει ονοματεπώνυμο:  Κυριάκος Μητσοτάκης και κυβέρνηση της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως αποδείχθηκαν ανεφάρμοστα τα δήθεν σχέδια και η ετοιμότητα της κυβέρνησης.

«Δεν άλλαξαν τίποτα στην πολιτική προστασία και έδιωξαν 5.066 εργαζόμενους από τη δασοπροστασία οι οποίοι το ’18 και το ’19 εργάστηκαν πιλοτικά στο πρόγραμμα δασοπροστασίας.

Η κλιματική αλλαγή αναμφίβολα, είναι εδώ και αποτελεί μια άκρως επικίνδυνη πραγματικότητα. Δε μπορεί όμως να αποτελεί μια δικαιολογία, ένα άλλοθι. Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί λοιπόν να επικαλείται την κλιματική αλλαγή είτε ως δικαιολογία είτε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους κρύβοντας τις δικές του ευθύνες», τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

Νέες προτεραιότητες

Σε δεύτερο επίπεδο, ο κ. Δημητριάδης παρουσίασε την πρόταση των επτά σημείων, του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας με έμφαση, ότι αυτό που ζητά ο πολιτικός κόσμος της χώρας και οι πολίτες είναι η αλλαγή των προτεραιοτήτων. «Εμείς σήμερα ζητούμε το αυτονόητο: να αναλάβει η κυβέρνηση  τη πολιτική ευθύνη και να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση και τους επιστημονικούς φορείς για ένα πραγματικά εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, πρόληψης των καταστροφών  και προστασίας  του περιβάλλοντος το οποίο θα λαμβάνει υπόψιν τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της κάθε περιοχής. Το αύριο για να είναι ελπιδοφόρο και να μπορούμε να ζήσουμε με ασφάλεια και αξιοπρέπεια απαιτεί κυβερνήσεις οι οποίες δεν θα επενδύουν στην επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος αλλά κυβερνήσεις που μαθαίνουν από τα λάθη και τις αστοχίες, εκτιμούν  τους κίνδυνους και τις συνέπειες της ανθρώπινης παρέμβασης και της κλιματικής αλλαγής, επενδύουν στην πρόληψη,  ενισχύουν τις αρμόδιες υπηρεσίες και προστατεύουν τα οικοσυστήματα», κατέληξε ο κ. Δημητριάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ