Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ – «Η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να αποζημιώσει τους αγρότες»

Με γενικολογίες και αοριστολογίες τοποθετείται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων απέναντι στο αίτημα αποζημίωσης των καλλιεργητών που έχουν υποστεί ζημιές από αγριόχοιρους στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Τα παραπάνω σημειώνει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μερόπη Τζούφη, σε δήλωσή της.

Παράλληλα, τονίζει και τα εξής: «Απαντώντας σε ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή πριν ένα μήνα, ο υφυπουργός και βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος «αναμασά» το ισχύον πλαίσιο, αποφεύγει να εστιάσει στο πρόβλημα των παραγωγών και μας ενημερώνει πως «οι εμπλεκόμενοι φορείς συνεργάζονται για την αντιμετώπιση του φαινομένου». Γενικά και αόριστα! Κανένα σχέδιο για τα προβλήματα που έθεσε πρώτος ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών». Καμία λέξη για την ανάγκη αποζημίωσης των αγροτών, όπως και καμία παρέμβαση για τη μείωση του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων.

Ωστόσο, τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που χαρακτηρίζει ως «επαγγελματίες διαδηλωτές» τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους; Από μια κυβέρνηση που στέκεται «θεατής» στην ακρίβεια και το διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής του πρωτογενή τομέα; Από μια κυβέρνηση που απαξίωσε τον ΕΛΓΑ, αδιαφορεί για την καταστροφή των γεωργικών προϊόντων, ενώ ετοιμάζεται να παραδώσει τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια -μαζί με την αγροτική οικονομία της χώρας- στο έλεος των επενδυτικών funds; Είναι σαφές πως ούτε θέλουν, ούτε μπορούν. Γι’ αυτό πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατόν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ