Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Στα Γιάννενα για το προσυνέδριο, ο Κυρ. Μητσοτάκης

Αναμένεται να φτάσει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, το απόγευμα της Παρασκευής – Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου,  από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, το προσυνέδριο, παρουσία και υπουργών της κυβέρνησης

 

Μια εβδομάδα πριν από το 14ο Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί προσυνέδριο στα Ιωάννινα, με θέμα «Για τις επόμενες γενιές – Το βλέμμα στο μέλλον». Κεντρικός ομιλητής αναμένεται να είναι ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης, αναμένεται στα Γιάννενα το απόγευμα της Παρασκευής, και αμέσως θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, τον Δήμαρχο, Μ. Ελισάφ και τη νέα πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, Λένα Σταμάτη.

Στα γραφεία της ΝΟΔΕ αναμένεται να τον περιμένουν και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που θα έχουν την ευκαιρία να τον δουν για λίγη ώρα και να συζητήσουν.

Οι εργασίες του προσυνεδρίου θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Du Lac, από τις 10:00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή βουλευτών της Ηπείρου, στελεχών των τοπικών οργανώσεων και εκπροσώπων της κεντρικής διοίκησης του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ. Επίσης, θα διεξαχθεί συζήτηση του Πρωθυπουργού με νέους από όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του προσυνεδρίου η επιλογή της Ηπείρου έγινε εξαιτίας του γεγονότος ότι καταγράφονται υψηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν ανοικτές επενδύσεις ενώ την ίδια ώρα γίνονται προσπάθειες και για περαιτέρω ανάπτυξη. Αυτό είναι και το γεγονός που θα επιχειρήσει να αναδείξει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να δώσει έμφαση στην σταδιακή μείωση του ποσοστού ανεργίας, στις επενδύσεις και στην εξωστρέφεια που θα προκύψει εν πολλοίς και από την εκμετάλλευση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στο προσυνέδριο έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα από το επιτελείο του πρωθυπουργού γι’ αυτό και το έχει αναλάβει ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζος, ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, Γιώργος Στεργίου, ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ θα είναι στα Γιάννενα.

Για την έλευση του πρωθυπουργού μίλησε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, Λένα Σταμάτη που θα είναι και εκείνη που αναμένεται με την ομιλία της να καλωσορίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να ξεκινήσει τις εργασίες του προσυνεδρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η είσοδος στους χώρους του προσυνεδρίου θα επιτρέπεται αποκλειστικά σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο, κατόπιν επίδειξης και ελέγχου του αντίστοιχου πιστοποιητικού και ταυτοπροσωπίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προσυνεδρίου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ