Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ – Έδωσε το πολιτικό στίγμα του «Ενώνω»

Ένας νέος πολιτικός φορέας με τίτλο «Ενώνω», κάνει την εμφάνισή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, φορέας που ιδρύθηκε από τον Νίκο Μαυραγάνη, πρώην υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μαυραγάνης βρέθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων την Τρίτη και την Τετάρτη στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό την παρουσίαση των θέσεων του κόμματος και τη σταδιακή δημιουργία υποστηρικτικών πυρήνων σε κάθε περιοχή.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γιάννενα, μίλησε στο Ioannina TV και μεταξύ άλλων, έδωσε το πολιτικό στίγμα της προσπάθειας του «Ενώνω», αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και το πώς αυτή επηρεάζεται ή καθορίζεται από τις διεθνείς εξελίξεις.

«Το “Ενώνω” δημιουργήθηκε από την κοινωνική ανάγκη, οι Έλληνες να συνεννοηθούμε στη βάση της κοινής λογικής. Αντιμετωπίζουμε έναν διαρκή παραλογισμό ειδικά τα τελευταία 2,5 χρόνια, όπου είδαμε ανθρώπους να κυνηγιούνται για ένα υγειονομικό πρωτόκολλο, να κλείνουν εσπευσμένα λιγνιτικές μονάδες και να μην επαναλειτουργούν τώρα που υπάρχει η ανάγκη, και να φτάνουμε σε ανάλγητες και απάνθρωπες προσεγγίσεις, όπως αυτή του κ. Πέτσα. Ήρθε η ώρα λοιπόν να επιστρέψουμε στην κοινή λογική, στον ανθρωποκεντρισμό, στις ηθικές αξίες και στην εντιμότητα. Το δίλημμα αριστερά – δεξιά δεν υπάρχει, είναι ένα πρόσχημα για το διαχωρισμό των πολιτών και της κοινωνίας. Το μόνο που θέλει η κοινωνία είναι η αξιοπρεπής διαβίωση και οι πράξεις μας να χαρακτηρίζονται από εντιμότητα», ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης.

Καταλήγοντας ο κ. Μαυραγάνης ρωτήθηκε για το αν υπήρξαν καταστάσεις που βίωσε ή αποφάσεις για τις οποίες μετάνιωσε, το διάστημα που διετέλεσε υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών επί ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ παραιτήθηκα εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία μου σε πολλά θέματα, όπως και στο δημοψήφισμα πλάνης και πολιτικής  απάτης. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο έχω μετανιώσει, είναι που δεν έπεισα όσους περισσότερους μπορούσα, να κοιτάξουν τον εαυτό τους και να δείξουν το ηθικό τους πρόσωπο. Το μέλλον της Ελλάδας, θεωρώ, ότι βρίσκεται στην επιστροφή στις ηθικές αξίες της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ