Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Εθνοσυνέλευσης του Βιετνάμ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Εθνοσυνέλευσης της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ είχε ο Σταύρος Καλογιάννης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Α’ Αντιπροέδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης και ο Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Βιετνάμ, Χρήστος Ταραντίλης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Βιετνάμ ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Εθνοσυνέλευσης, Nguyen Phu Cuong. Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Πρέσβης του Βιετνάμ στην Αθήνα, Le Hong Truong.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας της Ελλάδας με το Βιετνάμ.

Οι δύο πλευρές εστίασαν σε θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος. Ο κ. Nguyen Phu Cuong, αφού αναφέρθηκε στη βαθειά εκτίμηση του βιετναμεζικού λαού για τον ελληνικό πολιτισμό, ανέφερε ότι οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση του Βιετνάμ ενδιαφέρεται για τη σημαντική προώθησή τους, ιδίως σε τομείς όπως το εμπόριο και η ναυτιλία, και ζήτησε να ενημερωθεί ειδικότερα για ζητήματα κατάρτισης και ψήφισης του Κρατικού Προϋπολογισμού της Ελλάδας.

Ο κ. Καλογιάννης έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τον υπό ψήφιση στη Βουλή Προυπολογισμό του 2023, για την πορεία εξέλιξης του ΑΕΠ και του πληθωρισμού στην Ελλάδα την τελευταία τριετία και αναφέρθηκε στη μεγάλη στήριξη που παρείχε η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, για να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές επιπτώσεις του κορονοϊού. Επιπλέον, ενημέρωσε τη βιετναμεζική αντιπροσωπεία για τις μεγάλες δυνατότητες που δίνονται στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης, την περίοδο 2021 – 2026.

Στην εξέλιξη της συζήτησης επεσήμανε ότι οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε κινητικότητα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ώθησης των διμερών σχέσεων, μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας, εκτός των κλάδων του εμπορίου και της ναυτιλίας, και στους τομείς του τουρισμού, των έργων υποδομής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ