Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Ξαναμοιράζει την «τράπουλα» στους αντιδημάρχους

Σε αναδιάρθρωση των αρμοδιοτήτων που ήδη έχουν οι αντιδήμαρχοι, ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Μ. Ελισάφ – Εντός της εβδομάδας η συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ και την τιμολογιακή πολιτική

Μια είδηση που αφορά τους αντιδημάρχους στον Δήμο Ιωαννιτών, έκρυβε η χθεσινή συνέντευξη του Δημάρχου, Μωυσή Ελισάφ, που ρωτήθηκε, στο περιθώριο των δηλώσεων του απολογισμού της ΔΗΑΝΕΤΑΙ, για το τι μέλλει γενέσθαι με αλλαγές προσώπων στις θέσεις των αντιδημάρχων.
Έτσι, όπως είπε ο κ. Ελισάφ, η κατεύθυνση προς την οποία κινείται δεν αφορά τόσο στις αλλαγές προσώπων, όσο στην αναδιάρθρωση των αρμοδιοτήτων που ήδη έχουν οι αντιδήμαρχοι.
Μάλιστα, για πρώτη ίσως φορά από όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο κ. Ελισάφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε λόγο για προβλήματα συντονισμού αλλά και αποδοτικότητας, που απορρέουν ωστόσο όπως είπε, από τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχουν ορισμένοι.
Έτσι, θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο, να αλλάξουν οι θέσεις των αντιδημάρχων αλλά είναι επίσης βέβαιο, ότι ορισμένοι θα δουν το χαρτοφυλάκιό τους να μειώνεται σημαντικά και άλλοι να αυξάνεται, αφού δεν υπάρχει και η δυνατότητα αξιοποίησης άλλων στελεχών.
«Είναι στη διακριτική ευχέρεια του δημάρχου να επιλέξει και να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το στελεχιακό δυναμικό. Είμαστε μία μικρή δημοτική ομάδα και αυτό σημαίνει, ότι κάποιοι απαιτείται να έχουν πολλές θέσεις. Αυτό δημιουργεί ενδεχομένως μία καταπόνηση που οδηγεί σε προβλήματα συντονισμού και μειωμένη αποδοτικότητα. Θα επιλέξουμε την αξιοποίηση του δυναμικού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα από την αναδιάρθρωση των αρμοδιοτήτων, κάτι που θα γίνει και θα ανακοινωθεί στις αρχές του νέου έτους», ανέφερε ο κ. Ελισάφ.
Για τον ΦΟΔΣΑ
Εν τω μεταξύ, εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία του ΦΟΔΣΑ και την τιμολογιακή πολιτική.
«Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να υπάρξει μία ενιαία έκφραση του Δήμου Ιωαννιτών» ανέφερε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Η πρόταση για συνάντηση όλων των επικεφαλής των παρατάξεων είχε κατατεθεί στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Λάζαρο Νάτση κι έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο.
Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου θα συγκαλέσει την συνάντηση εντός της εβδομάδας.
Η ανάδειξη του
θρησκευτικού τουρισμού
Εξάλλου, μέσω προγραμματικής σύμβασης που θα υπογράψει ο Δήμος Ιωαννιτών με την ΕΕΤΑΑ θα προχωρήσει το έργο που αφορά στην «Ανάδειξη διαδρομών και χαρακτηριστικών χριστιανικών, μουσουλμανικών και εβραϊκών κτισμάτων στο κέντρο του δήμου Ιωαννιτών για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού».
Η πρόταση έχει υποβληθεί από τον Δήμο στο Υπουργείο Τουρισμού για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ήδη έχει πάρει πράσινο φως και αναμένεται η τελική υπογραφή χρηματοδότησης.
Μέσω του συγκεκριμένου έργου θα υλοποιηθεί μία σειρά παρεμβάσεων στο κέντρο των Ιωαννίνων, όπως στο δημαρχείο, την Λαϊκή Αγίας Μαρίνας, την Μητρόπολη και την Καλούτσιανη.
Ερωτηθείς ο Δήμαρχος για ενδεχόμενες ανακατατάξεις στο σχήμα αντιδημάρχων ανέφερε πως «μελετάται κάθε αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού. Είμαστε μία μικρή δημοτική ομάδα και στόχος του δημάρχου είναι να αξιοποιεί όλους τους συνεργάτες του με πιθανή αναδιάρθρωση αρμοδιοτήτων», κατέληξε ο κ. Ελισάφ.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ