Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΣΤΙΑΣΗ – Αυξάνεται η αγωνία για το μέλλον του κλάδου

Τεράστιος είναι πλέον ο προβληματισμός, αλλά και η αγωνία, χιλιάδων ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης, σε όλη τη χώρα και φυσικά και στα Γιάννενα, καθώς περιμένουν τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης, για το αν, πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα επαναλειτουργήσουν.

Το θέμα στη δεδομένη χρονική στιγμή με τη χώρα να βρίσκεται στο μέσον του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ότι δεν υπάρχουν αφενός οριστικές αποφάσεις, αφού η κατάσταση εξελίσσεται διαρκώς ολοένα και δυσκολότερα και αφετέρου, οι λοιμωξιολόγοι που είναι οι άμεσα αρμόδιοι και υπεύθυνοι δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, για το εάν, το πότε και με ποιους όρους θα μπορέσει να λειτουργήσει ξανά η εστίαση.

Το ενδεχόμενο πάντως της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης με τη λογική του «ακορντεόν», δηλαδή της λειτουργίας για 10-15 ημέρες την περίοδο των Χριστουγέννων και του νέου λουκέτου από τις αρχές; Του χρόνου, αφήνει παγερά αδιάφορους τους επαγγελματίες, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Χρ. Τάτσης.

«Μέχρι στιγμής, το μόνο που έχουμε, είναι κάποιες σκόρπιες δηλώσεις και καμία δέσμευση, αφού ό,τι πει κάποιος σήμερα αναιρείται από την ίδια την πραγματικότητα την επόμενη μέρα. Είναι προφανώς δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσουμε τα καταστήματά μας στη λογική του ακορντεόν, γιατί όπως φάνηκε και στο πρώτο κύμα, χρειάστηκε μία εβδομάδα τουλάχιστον για να προσαρμοστούμε κι εμείς κα να προσαρμοστούν και οι πελάτες. Πως μπορούμε να προσδοκούμε μία κανονική λειτουργία, όταν ακούμε και προτάσεις για λειτουργία με το 30% της χωρητικότητας στους εσωτερικούς χώρους;», ανέφερε ο κ. Τάτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ