Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Ακόμη πιο χαμηλά η διασπορά του κορωνοϊού

Συνεχώς βελτιώνεται το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στην περιοχή, με τα κρούσματα να έχουν πέσει σε μονοψήφιους αριθμούς – 232 rapid test χθες μπροστά στην Περιφέρεια, μόνο ένα θετικό

 

 

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει η κατάσταση στην Ήπειρο και στην Π.Ε. Ιωαννίνων, αναφορικά με την διασπορά του κορωνοϊού, καθώς τις τελευταίες ημέρες, οι καθημερινές καταγραφές των κρουσμάτων έχουν πέσει σε μονοψήφιους αριθμούς ημέρες και το χρώμα του επιδημιολογικού χάρτη επιστρέφει σταδιακά, στην περίοδο πριν τα μέσα Οκτωβρίου, όταν και άρχισε η μεγάλη αύξηση.

Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώθηκε και χθες, με τα αποτελέσματα των rapid tests που έγιναν σε πολίτες μέσα από τα οχήματά τους, μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, αργά το μεσημέρι από την Περιφέρεια Ηπείρου, συνολικά διενεργήθηκαν 232 τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού, στα οποία προέκυψε μόλις ένα θετικό.

Η διαδικασία ξεκίνησε νωρίς το πρωί, με τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ να παίρνουν θέση τελικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας μπροστά στο διοικητήριο της περιφέρειας, με την καθοριστική συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, προκειμένου να εξυπηρετείται η απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι πολίτες που έκαναν τα τεστ δεν περίμεναν για να μάθουν το αποτέλεσμα, αλλά αυτό έφτανε με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα, μετά από λίγα λεπτά.

Ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης στάθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με τον ΕΟΔΥ τοπικά, και την Πολιτική Προστασία, με την Ήπειρο να βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των περιφερειών της χώρας, στις οποίες έχουν γίνει τα περισσότερα τεστ, σε αναλογία με τον πληθυσμό.

Σε συνδυασμό με τις ιχνηλατήσεις, υπάρχει μία σαφής αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στην Ήπειρο για την πορεία της επιδημίας και την διασπορά του ιού.

«Με τη δουλειά όλων και τη συνεργασία φθάσαμε σχεδόν σε μηδενικά κρούσματα. Σε αυτό έχει βοηθήσει ο κόσμος και το πανεπιστήμιο και τα νοσοκομεία. Όταν συνεργαζόμαστε όλοι μαζί έχουμε αποτελέσματα, όταν όχι, έχουμε προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ