Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – Εντός των ημερών η επικαιροποίηση της μελέτης για την ανάπλαση

Εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνεται και παραδίδεται η επικαιροποίηση της μελέτης για την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του Ioannina TV, δυο είναι οι αλλαγές και ένας ο απαράβατος όρος των μελετητών.

Η πρώτη αφορά στην ενοποίηση της πλατείας με το Πάρκο Μπέγκα, όπου προστίθεται στην αρχική μελέτη και ένα ασανσέρ για την διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικές αναπηρίες και η δεύτερη, τη σύνδεση με τον κυκλικό κόμβο που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Δικαστικό Μέγαρο.

Η δομική αναγκαιότητα της μελέτης όμως, τόσο στην αρχική της μορφή, όσο και στη φάση της επικαιροποίησής της, όπως ανέφεραν οι μελετητές Παύλος Βλαστός και Ελίνα Παπαγεωργίου αντίστοιχα, είναι η παρέμβαση να περικλείει και τον περιβάλλοντα χώρο του διοικητηρίου της περιφέρειας, με αφορμή τη συζήτηση που έγινε και στο πρόσφατο δημ. συμβούλιο σχετικά με το εάν μπορεί ή όχι, να γίνει κάποια παρέμβαση, λόγω του ότι δεν έχει παρέλθει η πενταετία από την ολοκλήρωσή του, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Μιλώντας στο Ioannina TV ο κ. Βλαστός και η κα. Παπαγεωργίου τόνισαν, ότι δεν αφαιρείται τίποτε από την αρχική μελέτη, αλλά προστίθενται στην επικαιροποίηση κάποια νέα στοιχεία και κάποια άλλα βελτιώνονται με βάση τις προτάσεις, τις επισημάνσεις και τις απόψεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ιωαννιτών, με την οποία υπήρξε και συνεχίζεται μία άριστη συνεργασία.

«Το σημαντικότερο ίσως ζήτημα είναι ο χώρος του διοικητηρίου της περιφέρειας. Η πλατεία πρέπει να φτάσει στο διοικητήριο, γιατί αυτό είναι το δομικό στοιχείο της μελέτης, ώστε να λέμε, ότι έχουμε φτιάξει πλατεία και ότι δεν κάνουμε μία αντικατάσταση στις πλάκες. Πιστεύουμε, ότι θα βρεθεί λύση από τον δήμο, διαφορετικά, δε θα έχουμε πλατεία», ανέφερε ο κ. Βλαστός.

«Βασικό συστατικό της μελέτης είναι ο χώρος της περιφέρειας, που αποτελεί συνέχεια του υπόλοιπου χώρου της πλατείας. Με τη δημιουργία του κυκλικού κόμβου στο Δικαστικό Μέγαρο, το εγχείρημα να δημιουργήσουμε μία πλατεία είναι πιο δύσκολο, γιατί ο κόμβος φέρνει οχήματα σε σημείο που εφάπτεται με την πλατεία, που θέλουμε να κυριαρχούν οι πεζοί», ανέφερε από την πλευρά της η κα.Παπαγεωργίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ