Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – Διαρκής ο αγώνας για λιγότερα τροχαία ατυχήματα

Νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη μείωση των τροχαίων από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με τη συνδρομή και της Περιφέρειας

 

Με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου οργανώθηκε εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Βασική ιδέα της δράσης αυτής είναι η ανάγκη της συνεργασίας και συμβολής όλων, φορέων και πολιτών, για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Δυστυχώς, κυρίως τον Σεπτέμβριο, τα τροχαία στην Ήπειρο, ήταν πάρα πολλά, με τον συγκεκριμένο μήνα, να είναι ένας από τους χειρότερους των τελευταίων ετών, με εννέα νεκρούς σε τροχαία δυστυχήματα σε διάστημα έξι ημερών, τα έξι εκ των οποίων ήταν ηλικίας 17-23 ετών.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας, βρέθηκαν χθες το πρωί στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων, με αφορμή τη διενέργεια διεξαγωγής ελέγχων ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού μέσα από αυτοκίνητα (drive – through rapid tests), όπου και διένειμαν έντυπο υλικό με κεντρικό μήνυμα:

«Η προσπάθεια για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι ομαδική, στην προσπάθεια αυτή σε θέλουμε δίπλα μας, σε θέλουμε στη ζωή», ήταν το κεντρικό σύνθημα.

Σημειώνεται ότι, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ηπείρου διενεργούνται καθημερινά εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Όπως ανέφερε ο Ηλίας Μήτσιος, αστυνόμος β’ και υπεύθυνος του γραφείου ενημέρωσης δημοσιογράφων της Γενικής Διεύθυνσης Ηπείρου, από τις αστυνομικές υπηρεσίες στην Ήπειρο διενεργούνται εκατοντάδες έλεγχοι καθημερινά και βεβαιώνονται χιλιάδες παραβάσεις σε μηνιαία βάση.

«Ωστόσο, η ευαισθητοποίηση και η εμπέδωση σωστής οδηγικής συμπεριφοράς είναι παραπάνω από αναγκαία για να μπει επιτέλους ένα «STOP» στα τροχαία ατυχήματα, ένα «STOP» στην απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η τήρηση του ΚΟΚ είναι στάση ζωής, είναι θέμα παιδείας και γι’ αυτό οι γονείς θα πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα με τη συμπεριφορά τους στο δρόμο, στα παιδιά τους. Τα τροχαία δεν είναι αποτέλεσμα συμπτώσεων. Αν οδηγείς με υπερβολική ταχύτητα, υπό την επήρεια αλκοόλ, χωρίς τη ζώνη ασφαλείας ή το κράνος, είναι πιθανό από τη μία στιγμή στην άλλη, να χάσεις τα πάντα. Ο Σεπτέμβριος ήταν ένας τραγικός μήνας για την Ήπειρο, με εννέα νεκρούς σε έξι ημέρες. Χάθηκαν έξι νέα παιδιά που δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή και που δεν πρόλαβαν οι δικοί τους να τα καμαρώσουν. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για να σταματήσουμε να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο κ. Μήτσιος.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ευχαριστεί θερμά την περιφέρεια Ηπείρου για την πολύτιμη βοήθειά της στην πραγματοποίηση της παραπάνω δράσης.

Ανάλογες δράσεις θα ακολουθήσουν και στους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ