Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Με περισσότερα «όπλα» στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Μετά τον εξοπλισμό για τη δημιουργία υποπίεσης σε 21 θαλάμους Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων – Στο νοσοκομείο λειτουργούν συνολικά 105 κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών με Covid – Στην πράξη με 12 εκ. ευρώ η ενίσχυση των νοσοκομείων και των δομών υγείας, από την Περιφέρεια Ηπείρου

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει να στηρίζει τις δομές δημόσιας Υγείας και ιδίως τα νοσοκομεία, όλης της περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό  έχει εκδώσει πρόσκληση ύψους 12 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «΄Ήπειρος 2014-2020», ενώ πληρωμές για δαπάνες Υγείας θα γίνουν και μέσω του Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg, όπως έκανε χθες γνωστό, μέσω δηλώσεων του, ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε το Σάββατο η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία υποπίεσης σε 21 συνολικά θαλάμους Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα σε 10 θαλάμους στη ΜΕΛ4, σε εννέα θαλάμους στη ΜΕΛ3, σε έναν θάλαμο πεντάκλινο στην  ΜΕΛ2 για δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού  ασθενών με Covid-19 και σε έναν θάλαμο στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Παίδων, προϋπολογισμού 79.998 ευρώ.

Συγχρόνως εγκαταστάθηκαν δύο κλιματιστικά νωπού αέρα με VRV, για τους  διάδρομους των θαλαμών υποπίεσης στις ΜΕΛ3 και ΜΕΛ4, προϋπολογισμού 13.640 ευρώ.

Τέλος ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση ενός κλιματιστικού, με μονάδα αξονικής απόρριψης νωπού αέρα, για το Τμήμα των Εκτάκτων Περιστατικών, προϋπολογισμού 13.020 ευρώ.

Όλος ο παραπάνω εξοπλισμός, συνολικού προϋπολογισμού 106.658 ευρώ, παραχωρήθηκε δωρεάν από την Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από αίτημα του νοσοκομείου προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον οποίο και η Διοίκηση του Ιδρύματος, ευχαριστεί θερμά για την άμεση ανταπόκρισή του, ο οποίος για άλλη μια φορά απέδειξε εμπράκτως ότι πάντα βρίσκεται στο πλευρό του νοσοκομείου.

Μετά και την ολοκλήρωση των τεχνικών αυτών παρεμβάσεων, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ενημερώνει ότι στο Νοσοκομείο πλέον διατίθενται συνολικά 105 κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19, σε Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες στο σύνολό τους διαθέτουν υποπίεση σε όλους τους θαλάμους τους, όπως και διαχωρισμό καθαρών περιοχών, μέσω στεγανών διαχωριστικών και υπερπίεση στους διαδρόμους, με προσαγωγή νωπού κλιματιζόμενου αέρα και κατανέμονται ως εξής:

– 79 κλίνες για ενήλικες, σε τέσσερις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ1/2/3/4).

– Δέκα κλίνες για παιδιά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Παίδων (ΜΕΛΠ).

– 16 κλίνες Εντατικής Θεραπείας για COVID-19 σε δύο (2) ΜΕΘ-COVID.

Υπενθυμίζουμε τέλος ότι εδώ και λίγο καιρό έχει διαχωριστεί πλήρως η λειτουργία του Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών, σε «καθαρή» και Covid λειτουργία, σε ξεχωριστούς χώρους για τα περιστατικά που προσέρχονται σε αυτό, με τη βοήθεια κοντέινερ, τα οποία ήταν χορηγία της Περιφέρειας Ηπείρου και εξοπλίστηκαν πλήρως με χρηματοδότηση της 6ης ΥΠΕ, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές και πιστοποιήσεις.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ