Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – Επιτήδειοι τάζουν ένταξη στο πρόγραμμα έναντι αντιτίμου

Εκτιμάται ότι το 50% των 8.000 επιχειρήσεων που υπέβαλλαν αίτηση στην Ήπειρο θα τύχουν χρηματοδότησης

 

Την εμφάνισή τους έκαναν τις τελευταίες ημέρες επιτήδειοι, απατεώνες και στην Ήπειρο, όπως και σε άλλες περιοχές, οι οποίοι προσεγγίσουν επιχειρηματίες που έχουν υποβάλλει αίτηση ενίσχυσης των μμε από την περιφέρεια Ηπείρου και υπόσχονται έναντι αμοιβής φυσικά, ότι θα τους βοηθήσουν ώστε να ενταχθούν στη λίστα των δικαιούχων.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, απευθύνοντας έκκληση στους επιχειρηματίες να μην πιστέψουν κανέναν, καθώς η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά με την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα υπαλλήλων της περιφέρειας, στους οποίους θα δοθεί κωδικός εισόδου στο σύστημα από το υπ. Ανάπτυξης.

«Μην ακούτε κάποιους επιτήδειους που υπόσχονται έναντι αμοιβής για ένταξη επιχειρήσεων στο πρόγραμμα και φθάνουν στα όρια της απάτης. Η διαδικασία είναι απλή και ηλεκτρονική. Κάθε αίτηση θα εξεταστεί ξεχωριστά ως προς την εγκυρότητα των δικαιολογητικών από πλειάδα υπαλλήλων και δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα χωρίς να γίνει έλεγχος», τόνισε μεταξύ άλλων.

Όπως εξήγησε, ο έλεγχος θα είναι ηλεκτρονικός και θα διενεργηθεί από 20 έμπειρους υπαλλήλους της περιφέρειας. Η έναρξή του θα γίνει, όταν θα αποσταλεί από το υπουργείο Ανάπτυξης, ο απαραίτητος κωδικός πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Αγώνας δρόμου για τον έλεγχο

και τις πληρωμές

Από την περιφέρεια Ηπείρου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μέσα στον Ιανουάριο να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών που υπέβαλλαν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, για επιχορήγηση μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».

«Θα επιδοτηθεί πάνω από το 50% των επιχειρήσεων που υπέβαλαν φακέλους», είπε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό είναι κατά πολύ υψηλότερο σε σχέση με άλλες περιφέρειες. «Αν βρεθούν άλλα χρήματα από το Κράτος θα δοθεί επιχορήγηση και σε άλλες επιχειρήσεις, Το έχουμε ζητήσει τόσο εμείς ως περιφέρεια Ηπείρου, όσο και άλλες περιφέρειες από το υπουργείο Ανάπτυξης και περιμένουμε», εξήγησε.

Ο διαγωνισμός για τα LED

Σε χρόνο ρεκόρ στο μεταξύ «βγήκαν στον αέρα» οι προκηρύξεις για τα έργα αντικατάστασης του οδοφωτισμού με λαμπτήρες LED στους δήμους Ιωαννιτών και Πρέβεζας αντίστοιχα με τον κ. Καχριμάνη να τονίζει, ότι μέσω της διαδικασίας που επιλέχθηκε, διασφαλίζεται το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό έκπτωσης για τους δήμους, επομένως για τους δημότες τους, αφού μέσω των ανταποδοτικών θα πληρώνεται ο ανάδοχος του έργου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ