Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Σε πρώτο πλάνο η υγεία και η οικονομία

Στο ίδιο πνεύμα οι ευχές των αυτοδιοικητικών της Ηπείρου στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους

 

Με την πανδημία να μην έχει ακόμη τιθασευτεί, αλλά να υπάρχει η μεγάλη ελπίδα ότι αυτό θα γίνει με την έναρξη και τη συνέχεια του εμβολιασμού, οι πληγές που αφήνει ήδη πίσω της, με το θάνατο χιλιάδων συνανθρώπων σε όλη τη χώρα και οι επιπτώσεις σε οικονομικό επίπεδο βρίσκονται στο επίκεντρο των πρωτοχρονιάτικων μηνυμάτων των αυτοδιοικητικών της Ηπείρου.

Ο περιφερειάρχης

Αλ. Καχριμάνης

Ο Αλ. Καχριμάνης κάνει έναν απολογισμό έργου επικεντρωμένο όμως στην προσπάθεια και τις πρωτοβουλίες της περιφέρειας στην αναχαίτιση της πανδημίας, σημειώνοντας:

«Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες

Καλωσορίζουμε το 2021.

Ποτέ άλλοτε, τις τελευταίες δεκαετίες ο ερχομός ενός νέου χρόνου δεν συνοδεύονταν με τόσες πολλές ευχές, αλλά και προσδοκίες ότι θα είναι καλύτερος από αυτόν που αφήνουμε πίσω μας.

Πέρυσι, τέτοια ημέρα τίποτε δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε τη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών.

Η πανδημία του κορωνοϊού «σάρωσε» τον κόσμο, έφερε πόνο, αγωνία, προκάλεσε ριζικές αλλαγές στη ζωή μας, ρήγματα στην κοινωνία και την οικονομία.

Μας υπενθύμισε κατά δραματικό τρόπο, πως πάνω από όλα προέχει η Υγεία.

Οφείλουμε πολλά σε όλους όσοι έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν καθημερινά «μάχη» με τον κορωνοϊό στα Νοσοκομεία, σε όσους έχουν επιφορτιστεί με την τήρηση των μέτρων με την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών.

Σταδιακά η πανδημία υποχωρεί. Αν όλοι προσέξουμε, η αισιοδοξία που υπάρχει με την έναρξη των εμβολιασμών, θα μετατραπεί σε θετικά αποτελέσματα.

Θα μπορέσουμε επιτέλους να ξαναπάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Τα «τραύματα» που άνοιξαν στην κοινωνία θα χρειαστεί χρόνος για να επουλωθούν. Σε αυτό πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας. Να δείχνουμε συνεχώς έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς κάθε πάσχοντα, προς κάθε συμπολίτη μας ο οποίος δίνει μάχη για την  επιβίωσή του.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, παρά τις απρόοπτες καταστάσεις που προέκυψαν   συνέχισε το δημιουργικό της έργο και στη διάρκεια του 2020. Στάθηκε αρωγός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, συνέβαλλε με όλες τις δυνάμεις της στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τον μετριασμό των επιπτώσεών της.

Πάνω σε αυτές τις βάσεις θα κινηθούμε και τη νέα χρονιά, θέτοντας πάντα υψηλούς στόχους, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης,  εργασίας και υγείας των Ηπειρωτών.

Αυτές τις ημέρες η σκέψη μας είναι και στους απόδημους Ηπειρώτες,  που  φέτος στερήθηκαν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους εξαιτίας της πανδημίας. Είμαι βέβαιος ότι τη νέα χρονιά θα τους έχουμε ξανά κοντά μας.

Εύχομαι σε όλους σας Υγεία, Χρόνια πολλά και το 2021 να είναι πραγματικά έτος αναγέννησης, ανάκαμψης, προόδου  και να προσφέρει χαρές στον καθένα ξεχωριστά. Καλή Χρονιά σε όλους».

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ

Στις πληγές που δημιούργησε και αφήνει πίσω της η πανδημία, αλλά και στις ελπίδες που δημιουργεί ο ερχομός του εμβολίου, αναφέρεται στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, επικαλούμενος την ανάγκη της κοινωνικής ευθύνης, της συλλογικότητας και του αναστοχασμού, ώστε η κοινωνία να μείνει όρθια απέναντι στις προκλήσεις αυτές.

«Το 2020 έφυγε. Έφυγε ένας δύσκολος χρόνος για όλον τον κόσμο. Έφυγε και μας άφησε μια πρωτόγνωρη εμπειρία: Η ως τώρα αίσθηση της παντοδυναμίας ως άτομα, κράτη, έθνη και οικουμένη κατέρρευσε. Η προσδοκία μιας διαρκώς επιδοτούμενης ευτυχίας γύρισε ανάποδα. Η πικρή γεύση της απώλειας συνανθρώπων μας και ο τρόμος πλημμύρισαν το παρόν μας. Και διείσδυσαν – και διεισδύουν – και στο μέλλον μας. Χρεωθήκαμε μια επώδυνη και εφιαλτική μνήμη. Και μαζί με μια καχεκτική ελπίδα. Πιστωθήκαμε όμως μια χρήσιμη, αλλά οδυνηρή εμπειρία: τη συλλογική τρωτότητά μας. Για την οποία το μόνο φάρμακο είναι και πάλι η συλλογική αντιμετώπιση. Ήτοι η κοινωνική ευθύνη.

Το 2021 έρχεται. Εύχομαι ολόψυχα τις πιο θερμές ευχές μου σε όλες και σε όλους για ένα καλύτερο χρόνο.

Ιδιαίτερα, όμως φέτος  ας μην αρκεστούμε στις ευχές μόνο. Το 2021 έρχεται επιφορτισμένο με ένα εξίσου δυσβάσταχτο χρέος. Να θυμόμαστε. Να μη λησμονήσουμε τον εφιάλτη που καραδοκεί πάντα. Και να μη λησμονούμε την επώδυνη εμπειρία  που ως υποθήκη μας άφησε ο χρόνος που έφυγε, πως οι συλλογικές απειλές μόνο με τη συσπείρωση όλων μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ο καταστροφικός ιός, εκτός από τον τρόμο, μας δίνει και την ευκαιρία να επαναστοχαστούμε  στη διαμόρφωση ενός επόμενου κόσμου, όπου η αλληλεγγύη μας θα επεκτείνεται και στον κάθε άλλο. Με έμφαση στον πλέον ανίσχυρο. Όπου η ατομική δράση θα αναγνώριζε τα πρωτεία της συλλογικής δράσης και όπου το ατομικό καλό θα άφηνε χώρο προβαδίσματος και στο κοινό καλό.

Εύχομαι το 2021 να αναδειχτεί ανάχωμα του άγχους που περνάμε. Ήδη στη σχεδόν αξημέρωτη νύχτα του 2020 εξαιτίας του κορωνοϊού αρχίζει να ροδίζει απόμακρα η ελπίδα του 2021 εξαιτίας του  εμβολίου. Μόνο που αυτή τη φορά η ελπίδα έρχεται  πράγματι και πάλι χωριστά στον καθένα.

Είναι όμως ταυτόχρονα μεστή ανθρωπιστικών δεσμεύσεων:

Δεν ξεκινάει πρώτα από τη σωτηρία των εχόντων και κατεχόντων. Ιεραρχεί τις ανάγκες και αρχίζει από εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο. Δεν εγγυάται καμιά ατομική σωτηρία αν παράλληλα δεν διασφαλιστεί και η σωτηρία όλων των άλλων ανεξαρτήτου θρησκεύματος  και εθνικότητας. Και ανοίγει μια πλατιά λεωφόρο της δημοκρατίας, σε πλανητικό επίπεδο, όπου χωρούν όλοι. Με την εντολή ότι σε τούτον τον ενιαιοποιημένο κόσμο μόνο αν συστρατευτούμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, μόνον τότε μπορούμε να σωθούμε και να τον σώσουμε. Και θα τον αλλάξουμε αφού και εμείς αλλάξουμε. Αυτό είναι το περιεχόμενο μιας πραγματικής ελπίδας. Να ενσαρκώσουμε τον πανανθρώπινο λόγο των ημερών σε πράξη. Και να πειστούμε, αλλά και να πείσουμε, ότι στη διευρυμένη αυτή σχεδόν πλανητική συνύπαρξη η ατομική σωτηρία, όπως και η ατομική ελευθερία, μπορεί να αποκτηθεί μόνον με το τίμημα της σωτηρίας και της ελευθερίας όλων των άλλων.

Μόνο έτσι η ελπίδα για ένα καλύτερο 2021 αποκτά σάρκα και οστά.

Χρόνια πολλά και ευτυχέστερο το 2021».

Ο Θ. Μπέγκας

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» στον δήμο Ιωαννιτών, πρώην δήμαρχος της πόλης Θ. Μπέγκας στο μήνυμά του σημειώνει:

«Αφήνοντας πίσω μας το 2020, μια χρονιά που σημάδεψε την ανθρωπότητα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ας ευχηθούμε το 2021 να είναι το έτος που θα δώσει τέλος στα δεινά που προκάλεσε σε όλους μας η πανδημία αυτή.

Ας αναλογιστούμε όμως ταυτόχρονα την ευκαιρία που μας δόθηκε να αναθεωρήσουμε πράγματα και καταστάσεις, με στόχο από εδώ και στο εξής να βάζουμε στην πρώτη γραμμή όσα πραγματικά έχουν αξία στη ζωή μας.

Την υγεία, την αγάπη, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας.

Οφείλουμε έμπρακτα όλοι να δείξουμε την αγάπη για τον τόπο μας και τη χώρα μας, γιατί βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Το 2020 όμως μας έφερε βίαια, ακόμα πιο κοντά στην 4η βιομηχανική επανάσταση, η οποία δημιουργεί ήδη μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε.

Μας οδηγεί σε μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις, τις οποίες, αν δεν τις διαχειριστούμε ορθά, είναι ικανές να επιφέρουν μεγάλες κοινωνικές ανισότητες.

Όμως, πάντα μια νέα χρονιά σηματοδοτεί κι ένα νέο ξεκίνημα και θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και προσδοκιών.

Οφείλουμε να στοχεύουμε ψηλά γιατί έχουμε αποδείξει ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Κι αν κάτι μας δίδαξε η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας είναι ότι κανένας μόνος του δεν μπόρεσε να κατορθώσει τίποτα.

Όλοι μαζί όμως, έχουμε τις δυνάμεις να κάνουμε θαύματα.

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά κι ευτυχισμένο το νέο έτος».

Η παράταξη «Ανεξάρτητη

Δημοτική Πρωτοπορία»

Η δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και ο επικεφαλής της Ν. Γκόντας αναφέρουν στο μήνυμά τους:

«Αποχαιρετούμε το 2020, όχι με τις καλύτερες αναμνήσεις. Όλους μας εμποδίζει η πανδημία να ξεχωρίσουμε τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς, που σε λίγες ώρες αφήνουμε πίσω μας. Υποδεχόμαστε με αισιοδοξία το 2021 και όλοι μας επενδύουμε σε νέα όνειρα για τις οικογένειες μας και για την πατρίδα μας με την επιθυμία να απαλλαγούμε από την πανδημία, η οποία εδώ και σχεδόν ένα χρόνο τσακίζει την ανθρωπότητα. Η ιατρική επιστήμη κατάφερε πολύ γρήγορα να βοηθήσει έτσι ώστε να γίνει η απαλλαγή από την πανδημία όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ασφαλέστερα. Ας έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους όσους άοκνα, στον χώρο της υγείας, παλεύουν μέρα νύχτα, και κάτω από αντίξοες συνθήκες πολλές φορές, να πολεμήσουν αυτόν τον ύπουλο εχθρό που ενέσκηψε στις ζωές μας. Μόνη μας ελπίδα, η επένδυση στην αισιοδοξία, για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Αυτή η νέα χρονιά να καλύψει όλα τα κενά που δημιούργησε το 2020 και να μας οπλίσει με υπομονή για να γυρίσουμε σελίδα και να επιστρέψουμε όλοι στην κανονικότητα.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας κ. Νίκος Γκόντας, οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και όλοι οι φίλοι της παράταξης ευχόμαστε Καλή Νέα Χρονιά. Η νέα χρονιά να φέρει σε όλους μας ευτυχία, χαρά, αγάπη και ελπίδα».

Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα»

Στο μήνυμά της με αφορμή τον ερχομό του νέτου έτους, η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα», με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα αναφέρει:

«Αφήνουμε πίσω μία δύσκολη χρονιά που το μόνο θετικό της στοιχείο είναι πως σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν. Το 2020 θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας ως εκείνο το έτος που η ανθρωπότητα βρέθηκε σε έναν παράξενο πόλεμο και αντιμέτωπη με έναν άγνωστο εχθρό, απειλώντας τις ζωές μας, την κοινωνία και την οικονομία μας. Φέτος δεν αποχαιρετούμε τον παλιό τον χρόνο νιώθοντας του χωρισμού τον πόνο, αλλά τον αποχαιρετούμε με τη χαρά και την ελπίδα πως πράγματι ο νέος χρόνος θα μας φέρει όσα στερηθήκαμε σε συνθήκες εγκλεισμού, υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Ας ευχηθούμε το 2021 να είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας, που προξένησε τόσα δεινά στην ανθρωπότητα, να είναι το ξεκίνημα μιας δημιουργικής εποχής και η αφετηρία της επανεκκίνησης της ζωής μας. Στη νέα χρονιά που χαράζει ίσως είναι ευκαιρία να αλλάξουμε νοοτροπία και στάση ζωής και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά, με υγεία, ευτυχία και ευημερία.

Ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχ. Πλιάκος

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος  αναφέρει:

«Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Αναμφισβήτητα το 2020 μας αποχαιρετά αφήνοντας πίσω του, δυστυχώς, πικρή γεύση, δημιουργώντας όμως και περισσότερες προσδοκίες για το 2021 που έρχεται. Η νέα χρονιά, προσδοκούμε όλοι να είναι μια χρονιά επιστροφής στην κανονικότητα, περισσότερο δημιουργική, με τις ανθρώπινες αξίες να έχουν πρωταρχικό ρόλο στη ζωή μας.

 

Η χρονιά που φτάνει στο τέλος της ήταν πρωτόγνωρη για όλους μας, γεμάτη ανατροπές και ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Η υγειονομική κρίση που μαστίζει ολόκληρη την ανθρωπότητα και τη χώρα μας και που εξελίσσεται σε οικονομική κρίση για μεγάλη μερίδα πολιτών, μας επηρεάζει όλους, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Στο Δήμο Ζίτσας, παρά τα προβλήματα που όλοι μας βιώνουμε και παρά τις καθημερινές δυσκολίες, αγωνιζόμαστε  αταλάντευτα με όλες μας τις δυνάμεις να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, πλάι στον πολίτη και ειδικότερα δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Με αυτή την αρχή  και την αισιοδοξία που μας δίνει το εμβόλιο κατά του  κορωνοϊού  θα πορευτούμε και το νέο έτος με αλληλεγγύη, αγάπη και προσφορά προς τους συνανθρώπους μας.

Στόχος και ευχή μου για τη νέα χρονιά, είναι να καταφέρουμε όλοι μαζί, να αντιστρέψουμε καθετί αρνητικό και να ενισχύσουμε την προοπτική και την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο. Η κατάκτηση στόχων, απαιτεί συνένωση δυνάμεων, συγκροτημένο σχέδιο, όραμα και σκληρή προσπάθεια.

Με αυτές τις σκέψεις, με πίστη και ελπίδα, εύχομαι από καρδιάς Χρόνια πολλά, Καλή χρονιά, υγεία, ευημερία, κάθε οικογενειακή και προσωπική ευτυχία, στους απανταχού Ηπειρώτες».

Ο Χρ. Ντακαλέτσης

Ο δήμαρχος Δωδώνης και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Χρ. Ντακαλέτσης στο μήνυμά του αναφέρει:

«Το 2020 αποτελεί πια παρελθόν. Ήταν χωρίς αμφιβολία μια δύσκολη χρονιά, η οποία σημαδεύτηκε από πρωτόγνωρα γεγονότα, τα οποία πριν από έναν χρόνο, κανείς μας δε διανοούνταν ότι θα μας απασχολήσουν.

Ο θάνατος σημάδεψε πολλές κοινωνίες, ο τρόμος για τον αόρατο εχθρό άλλαξε συνήθειες, μας έκανε απόμακρους, η συναίσθηση της ευθύνης μας στέρησε την κοινωνική συναναστροφή και κυρίως μας απομάκρυνε από τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Έμεινε όμως λίγο ακόμα… Χρειάζεται λίγη ακόμα υπομονή για να κερδίσουμε τον πόλεμο που είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας, μιας κανονικότητας όμως, που οφείλει να κρατήσει και πολλές από τις φροντίδες που μας έμαθε η πανδημία, για την ατομική υγιεινή και τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Αυτό το διάστημα των 10 περίπου μηνών από την εμφάνιση της νόσου στη χώρα μας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση κλήθηκε να στηρίξει τους αδύναμους και ηλικιωμένους συμπολίτες.

Ο Δήμος Δωδώνης το έκανε πράξη και στάθηκε αρωγός σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα αλλά και στους ηλικιωμένους συνδημότες μας. Από την αρχή της πρώτης πανδημίας ο Δήμος Δωδώνης ήταν από τους λίγους ΟΤΑ στη χώρα που κάλυψε το μαθητικό του δυναμικό, αυτό το μικρό έστω, με τον τεχνολογικό εξοπλισμό που ανεμπόδιστα επιτρέπει στους μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα της τηλε-εκπαίδευσης.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Δωδώνης, με το Κέντρο Κοινότητας και τις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν άφησαν κανένα γέροντα αβοήθητο, στη διάρκεια της πρώτης και δεύτερης καραντίνας.

Η πρώτη ολόκληρη χρονιά της νέας αυτοδιοικητικής μας θητείας συνέπεσε με τη χειρότερη συγκυρία για το σύγχρονο κόσμο, καταφέραμε ωστόσο, ως διοίκηση του Δήμου Δωδώνης να συνεχίσουμε παρεμβάσεις που έρχονταν από την προηγούμενη θητεία μας και να δρομολογήσουμε νέα έργα, υλοποιώντας βήμα – βήμα το προεκλογικό πρόγραμμα που στηρίχθηκε από την πλειοψηφία των δημοτών του Δήμου Δωδώνης.

Εύχομαι η νέα χρονιά να αναπληρώσει γρήγορα τις πίκρες που γέννησε η χρονιά που φεύγει και μια ώρα αρχύτερα να επιστρέψει η ζωή του καθενός μας εκεί που την άφησε όταν ξεκίνησε αυτός ο εφιάλτης.

Εύχομαι το 2021 να είναι μια πραγματικά… επαναστατική χρονιά για το καλό του ανθρώπου και της χώρας μας, όπως ταιριάζει σε ένα «21».

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, με υγεία».

Ο δήμαρχος Βορ. Τζουμέρκων

Γ. Σεντελές

Στο μήνυμά του για τον ερχομό του νέου έτους, ο δήμαρχος Βορ. Τζουμέρκων Γ. Σεντελές αναφέρει:

«Αφήνουμε πίσω μας μια δύσκολη χρονιά, με την ελπίδα η επόμενη να μας επιφυλάσσει λιγότερες δυσκολίες και περισσότερα χαμόγελα.

Παρά τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η δημοτική αρχή προσπάθησε να κρατήσει σταθερό το τιμόνι και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την υλοποίηση έργων που συμβάλλουν στην πρόοδο του τόπου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, σπεύδοντας παράλληλα να συνδράμει όσους είχαν μεγαλύτερη ανάγκη.

Τις φετινές γιορτές μπορεί να μη δόθηκε η δυνατότητα να βρεθούμε από κοντά σε εορταστικές εκδηλώσεις, να μην μπορέσαμε να υποδεχθούμε ξενιτεμένους και επισκέπτες, όμως είναι μια θυσία που οφείλουμε όλοι να κάνουμε για να ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση, να μείνουμε ασφαλείς και να μπορούμε να ανταμώσουμε ξανά σύντομα.

Είμαι σίγουρος ότι οι σημερινές δυσκολίες σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν και καλύτερες μέρες θα έρθουν για όλους μας, γιατί, όπως λέει και ο τούρκος ποιητής Ναζίμ Χικμέτ, «Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει. Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα. Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα».

Εύχομαι το 2021 να φέρει ευημερία σε όλους, να γεμίσει τις καρδιές με αγάπη, γαλήνη και αισιοδοξία».

Ο δήμαρχος Αρταίων

Χρ. Τσιρογιάννης

«Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά δύσκολη, μια χρονιά στην οποία βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις τις οποίες όμως καταφέραμε να ξεπεράσουμε. Σταθήκαμε όρθιοι, όλοι μαζί. Γιατί όλοι μαζί γινόμαστε καλύτεροι και πιο δυνατοί.

Κρατάμε μόνο τις ευχάριστες στιγμές και βαδίζουμε στο νέο έτος, με την ελπίδα πως η νέα χρονιά θα είναι μια χρονιά καλύτερη για όλους μας.

Το έχουμε αποδείξει άλλωστε όλα τα χρόνια της θητείας μας, ότι και με δικές μας πρωτοβουλίες κινητοποιήσαμε όλες τις δυνάμεις του τόπου μας, για να διεκδικήσουμε έργα και παρεμβάσεις που θα αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης για τον Δήμο μας.

Με την ευκαιρία της έλευσης του Νέου Χρόνου, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μου, υγεία, προκοπή, δημιουργικότητα, προσωπική ευτυχία, κοινωνική ευημερία και τύχη.

Με πίστη και αφοσίωση στις δυνάμεις μας, συνεχίζουμε και το 2021, για να «φτιάξουμε» ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Καλή χρονιά σε όλους».

Ο δήμαρχος Ζηρού

Νικ. Καλαντζής

Ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής στο δικό του μήνυμα για την άφιξη του νέου έτους αναφέρει:

«Μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά φεύγει, η οποία πέρα από την πικρή γεύση της δοκιμασίας με τον κορωνοϊό, μας έμαθε να εκτιμάμε και πράγματα που συνήθως τα θεωρούσαμε δεδομένα. Την υγεία μας, την οικογένειά μας, τους συγγενείς, τους φίλους μας. Η πανδημία, επέβαλλε νέους τρόπους στην καθημερινότητα και στη ζωής μας. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με προκλήσεις τις οποίες καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε δρώντας κυρίως με σύνεση και υπευθυνότητα. Έχοντας απόλυτη ενσυναίσθηση της κατάστασης και τη σκέψη μας στραμμένη στον κάθε αδύναμο συμπολίτη μας, αναλάβαμε πρωτοβουλίες, κάναμε παρεμβάσεις, υλοποιήσαμε σημαντικά έργα και προχωρήσαμε σε διεκδικήσεις, προκειμένου να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη και να δώσουμε περαιτέρω αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας. Επίσης δρομολογήθηκαν σημαντικά έργα για τα επόμενα χρόνια, αρκετά εκ των οποίων θα δούμε να υλοποιούνται με το ξεκίνημα του νέου έτους.

Υποδεχόμαστε το 2021 με περισσότερη αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις μας και με μεγαλύτερη ενθάρρυνση, ελπίδα και αισιοδοξία.

Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία σε όλες και όλους».

Ο Δημ. Δημητρίου

Στα μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων απευθύνεται στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της διοίκησης Δημ. Δημητρίου, που αναφέρει:

«Αγαπητοί φίλοι, φίλες και εκλεκτοί συνάδελφοι,

Σας ευχόμαστε το 2021 να είναι η έναρξη  ενός καινούργιου δρόμου καλά στερεωμένου, δημιουργικού και με υγεία για όλους.

Ας αποτελέσει για όλους τον σταθμό για ένα νέο ξεκίνημα, επαγγελματικής, ατομικής και οικογενειακής εξέλιξης, με στόχο την εκπλήρωση όλων των οραμάτων.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ενωμένο έχει θέσει τις βάσεις της νέας εποχής, για τη στήριξη κάθε επαγγελματία, για να επιτύχουμε όλοι μαζί την ανάπτυξης της Ελληνικής επιχειρηματικότητας και την έξοδο από τα μεγάλα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί.

Ας αναστοχαστούμε όλοι και ας αναλογιστούμε ότι, κάθε βήμα είναι μια ευκαιρία για να οδηγηθούμε στην κορυφή, η ελπίδα και η δημιουργικότητα ας γίνουν φάρος για ένα 2021 που θα προχωρήσουμε μπροστά και θα γευτούμε τα δώρα της κάθε μας προσπάθειας.

Το 2021 ας ταξιδέψουμε σε κόσμους που έχουμε ονειρευτεί, σε κόσμους που είναι προσδοκία ζωής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ