Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλη γιορτή του Πολυφωνικού Τραγουδιού

Το Πολυφωνικό Καραβάνι είναι ένα πολύτροπο ταξίδι, παντός καιρού, που διαρκώς ξαναρχίζει, πιο υποσχετικό, πιο γενναιόδωρο.

«Επιστροφή στο χωριό» στη Νεοκαισάρεια

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η «Σύνθεση» σε συνεργασία με την Κοινότητα Νεοκαισάρειας και το Σύλλογο Μικρασιατών Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων  παρουσιάζουν την ξέφρενη κωμωδία «Επιστροφή στο χωριό»

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – Εγγραφές στο Τμήμα Παραδοσιακών Χορών

Ξεκινούν από την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο στεγάζεται στην οδό Δωδώνης 35, στο τέλος του πάρκου Κουραμπά.

Εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών προσκαλούν στις εκδηλώσεις «Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», που θα γίνουν στην Ανατολή, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΗΜ – «Ταξίδι μιας μεγάλη μέρας μέσα στη νύχτα», από το ΚΘΒΕ

Το «Ταξίδι μιας μεγάλη μέρας μέσα στη νύχτα», το έργο του Ευγένιου Ο’ Νηλ σε μια παράσταση του ΚΘΒΕ με τους Βέρα Κρούσκα και Πέρη Μιχαηλίδη σε σκηνοθεσία: Θανάση Σαράντου, έρχεται στα Γιάννενα στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου (21:00).

Η φωτογραφική ιστορία των Ασπραγγέλων

Έκθεση με σπάνιο υλικό στο Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή»

Παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξάνδρας Κολιγιώτη «Whisky Nights»

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 παρουσιάζεται το βιβλίο της Αλεξάνδρας Κολιγιώτη «Whisky Nights» (Εκδόσεις Ποιείν), στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής».

«ΣΥΝΘΕΣΗ» – Προπώληση εισιτηρίων για την «Επιστροφή στο χωριό»

Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για την θεατρική κωμωδία «Επιστροφή στο χωριό» που κάνει την πρεμιέρα της, παρουσία του συγγραφέα Κωνσταντίνου Σταύρου, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το βράδυ στο Θέατρο της ΕΗΜ στο Φρόντζο.

Η φωτογραφική ιστορία των Ασπραγγέλων

Έκθεση με σπάνιο υλικό στο Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή»

ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΖΑΓΟΡΙ – Μεγάλος χορηγός στο 5ο Castle Rock Festival

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Castle Rock Festival, το τριήμερο μουσικό φεστιβάλ της πόλης των Ιωαννίνων, που διοργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και τον Δήμο Ιωαννιτών.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΤΑΝΩΝ – Παράσταση αρχαίου δράματος μετά από 17 αιώνες!

Μετά και τις εργασίες αναστήλωσης που γίνονται μέσω της χρηματοδότησης από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» του προγράμματος της Πολιτιστικής Διαδρομής

ΔΗΠΕΘΕ – Επιστρέφουν οι παραστάσεις «Από γιορτή σε γιορτή»

Τo ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων πραγματοποιεί έναν δεύτερο κύκλο παρουσίασης της τοπογραφικής παράστασης «Aπό γιορτή σε γιορτή: Η Πασχαλιά της ψευτολευτεριάς - Η καλύτερή μου Αρχιχρονιά»

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Στηρίζει τον τοπικό πολιτισμό και το 5ο Castle Rock Festival

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου θα αποτελέσει τον μεγάλο χορηγό του 5ου Castle Rock Festival και θα αγκαλιάσει το Ioannina Rock City, τα οποία επιστρέφουν δυναμικά στα Ιωάννινα, για να αναδείξουν τον τοπικό πολιτισμό της Ηπείρου.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Επισκέψιμες για το κοινό στοές του Κάστρου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων ανακοίνωσε πως από το περασμένο Σάββατο οι στοές που βρίσκονται βόρεια της Κεντρικής Πύλης του Κάστρου Ιωαννίνων είναι επισκέψιμες για το κοινό καθημερινά.

Ο «Μεγάλος Ερωτικός» του Χατζιδάκι, από το Πνευματικό Κέντρο

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει την Τρίτη 31 Αυγούστου και ώρα 21:00, στην αυλή του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής» ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και το «Μεγάλο Ερωτικό».

Έγινε η έναρξη του Θερινού Μαντείου 2021

Ξεκίνησαν την Τρίτη οι καλλιτεχνικές εργασίες του Θερινού Μαντείου 2021, με την έναρξη να πραγματοποιείται στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων.

«ΣΥΝΘΕΣΗ» – «Επιστροφή στο χωριό», στο θέατρο της ΕΗΜ

Η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση» επιστρέφει στα θεατρικά πράγματα της πόλης με την ξεκαρδιστική κωμωδία «Επιστροφή στο χωριό»

5ο Castle Rock Festival από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου

To Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και ο Δήμος Ιωαννιτών διοργανώνουν το 5ο Castle Rock Festival από 23 έως 25 Αυγούστου.

Η «Ελένη» στην αρχαία Δωδώνη

Αύριο στις 21.00 στο αρχαίο θέατρο από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, γνωστοποιεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στους χώρους αρμοδιότητάς της και συγκεκριμένα στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων και στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ (αύλειος χώρος Βυζαντινού Μουσείου και Μουσείου Αργυροτεχνίας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ