Οι Έλληνες Ομογενείς τίμησαν το Έπος του 1940

Με συγκίνηση τίμησαν τους ήρωες προγόνους που έπεσαν για τη λευτεριά της πατρίδας οι Έλληνες Ομογεννείς την 80στή Επέτειο του Έπους του 1940 στην πόλη Λούντβιγκσχαφεν Γερμανίας.

Η εκδήλωση την οποία διοργάνωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος της Ενορίας π. Κωνσταντίνος Ζαρκανίτης, πραγματοποιήθηκε στους χόρους της Εκκλησίας «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», τίμησαν αρκετοί Έλληνες της περιοχής, όπου τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα λόγο την πανδημίας του Κορονοϊού

Τον Ηπειρώτικο Σύλλογο Λούνβιγκσχαφεν και Περιχώρων της περιοχής, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Μιχάλης Χριστοδούλου και η υπεύθυνη Πολιτιστικών Χριστίνα Κωνσταντάκη και απο το Συμβούλιο Νεολαίας του Συλλόγου παρέστησαν: η Μαρία Κουκάρα, ο Γεώργιος Κομήτης, και ο Βαλάντης Μολότσιος, οι οποιοι ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές τραγούδησαν και τον Εθνικό Ύμνο.

Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο δάσκαλος του Ελληνικού Σχολείου «Φιλογνωσία» Δημήτριος Κολιός, ο οποίος είναι και δραστήριο μέλος του Ηπειρ. Συλλόγου. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο πάτερ Ζαρκανίτης ευχαρίστηκε τους παριστάμενους, με την ευχή  να ξεπεράσουν ανώδυνα την δύσκολη συγκυρία.

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί θερμά τα νεοεκλεγέντα μέλη της Νεολαίας του Ηπειρώτικου Συλλόγου καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι πρωτοστάτησαν και έδωσαν το δυναμικό παρόν στην εκδήλωση για την Επέτειο του Έπους 1940.

Παράλληλα, με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 80στη Εθνική Επέτειος του Έπους 1940 στην πόλη Nτύσσελντορφ από την Ελληνική Ομογένεια, στους χώρους της Ελληνοορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Στην εορτή παρέστησαν η Γενική Πρόξενος του Ελληνικού Προξενείου του Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο  Θεοφιλέστατος ἐψηφισμένος Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Εμμανουήλ, ο Αρχιμανδρίτης Θεοφάνης Λάππας, ο πάτερ Αμφιλόχιος και αρκετοί συμπατριώτες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο ποντιακός Σύλλόγος «Ξενιτέας» του Ντύσσελντορφ, ο  Κρητικός Σύλλογος Ντύσσελντορφ, ο Θρακιώτικος Σύλλογος «Ακρίτας» Ντύσσελντορφ του δίγλωσσου Σχολείου Leibniz Düsseldorf, του Ελληνικού Σχολείου Ντύσσελντορφ και ο Ηπειρώτικος Σύλλογος «Δωδώνη» του Ντύσσελντορφ με τον νεοεκλεγέντα και δραστήριο Πρόεδρο Κωνσταντίνο Κάσια.

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί για μια ακόμη φορά την κα. Παπακωνσταντίνου για την τεράστια συμβολή και την συμπαράσταση της που παρέχει στην Ελληνική Ομογένεια όχι μόνον της περιοχής της, αλλά και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί.