Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

25η ΜΑΡΤΙΟΥ – Με την καθιερωμένη παρέλαση οι εορταστικές εκδηλώσεις

Με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση θα εορταστεί φέτος η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, στα Ιωάννινα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, ανακοίνωσε το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων:

07.30: Εορταστικό πρωινό με κωδωνοκρουσίες εκκλησιών, με τη φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών και τη Στρατιωτική Μουσική να παιανίζουν στους δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων.

10.30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ομιλία από τον Δημήτριο Σιώτο, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής.

11:00: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων.

12.00: Παρέλαση τμημάτων μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου,

αντιστασιακών, ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις είναι:

• Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, δημοτικών, κοινοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών και οικιών από το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

• Φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Επίσης η Περιφέρεια ανακοινώνει πως λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοίού, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Δηλώσεις συμμετοχής για κατάθεση στεφάνων στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, τηλέφωνο: 2651087202, 76620.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ