Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

2ο Μικρό Θερινό Πανεπιστήμιο στη Σύρο

Ο Όμιλος Αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει το 2ο Μικρό Θερινό Πανεπιστήμιο.

Η δράση προγραμματίζεται να λάβει χώρα στη Σύρο από τις 26 – 29 Αυγούστου (εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν), στην αίθουσα Α. Παναγούλη του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης.

Το 2ο Μικρό Θερινό σχεδιάζεται αυτή τη χρονιά σε υβριδική μορφή, λόγω της πανδημίας. Προγραμματίζεται να περιλαμβάνει δια ζώσης παρουσία, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ θα μεταδίδεται και ζωντανά από τη Σύρο, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνονται σταδιακά, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα μέτρα προστασίας.

Το 2ο Μικρό Θερινό Πανεπιστήμιο φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο: «Φόβος, Ευθύνη, Ενοχή. Δοκιμές διαλόγου για την μετά πραγματικότητα».

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, αλλά και επαγγελματίες που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Επιπλέον, περιλαμβάνει πολιτιστικές δραστηριότητες (πάντα υπό την αίρεση ότι οι συνθήκες το επιτρέπουν).

Το πλήρες πρόγραμμα της δράσης θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου summerschool.ac.uoi.gr, στη σελίδα του Ομίλου Αποφοίτων Θερινών Πανεπιστημίων «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» στο Facebook και στον τύπο. Με την παρουσία και συμμετοχή τους θα τιμήσουν το πρόγραμμα  διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές καθώς και επαγγελματίες από τον δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο, όπως ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας, ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης και ο διευθυντής της κυριακάτικης έκδοσης της Εφημερίδας των Συντακτών, Τάσος Παππάς.

Την οργάνωση του προγράμματος αναλαμβάνει η επιτροπή του Ομίλου Αποφοίτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου, με την επιστημονική επίβλεψη της Νικολέττας Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αναπληρώτριας Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας, Διευθύντριας του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ