Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Ευχαριστίες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διχουνίου

Θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι έχουν βοηθήσει στην πορεία των ετών με τις ενέργειές τους ο καθένας από τη δική του σκοπιά, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Διχούνι, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διχουνίου.

Όπως αναφέρει: «Ευχαριστούμε πρώτα απ’ όλα την Περιφέρεια Ηπείρου και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την αδιάλειπτη προσφορά του σε βάθος χρόνου σε ό,τι αφορά την υλοποίηση αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Διχουνίου. Τον ευχαριστούμε ακόμη γιατί επιτάχυνε τις διαδικασίες ώστε να ληφθεί η τελευταία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου στις 17/9/2021, με την οποία έγινε η διαδικασία δημοπράτησης για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Διχουνίου με το ποσό των 400.000 ευρώ.

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Ζίτσας, για την υποστήριξη που παρέχει στις εκδηλώσεις του συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε ακόμη τους ομιλητές στις εκδηλώσεις του συλλόγου μας και ιδιαίτερα τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οι οποίοι με την παρουσία τους και τις ομιλίες τους έκαναν γνωστό στο πανελλήνιο την σημαντική προσωπικότητα του Διονυσίου Φιλοσόφου καθώς και την ιστορικότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Διχουνίου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στους δημοσιογράφους και όλους τους συντελεστές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οι οποίοι πρόβαλαν στο ευρύ κοινό τις εκδηλώσεις του συλλόγου μας για το ιστορικό γεγονός της Επανάστασης του Διονυσίου Φιλοσόφου το 1611.

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας, επώνυμους και ανώνυμους, οι οποίοι αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την αποκατάσταση των μνημείων και της ιστορικής τους μνήμης», καταλήγει η ευχαριστήρια ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ