Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ – Παρουσιάστηκε στα Γιάννενα το βιβλίο «Στο Κόκκινο σακίδιο»

Κάτι περισσότερο από ένα Πολιτικό Ημερολόγιο, είναι τουλάχιστον για τον ίδιο τον συγγραφέα, αλλά και όσους έχουν προλάβει να το διαβάσουν, το βιβλίο του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τίτλο «Στο Κόκκινο σακίδιο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πόλις» και το οποίο παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στα Ιωάννινα.

Ο βασικός κορμός του βιβλίου, όπως αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, αποτελείται από τα πολιτικά ημερολόγια δύο περιόδων: 2019-2021 και 2012-2013.

Περιλαμβάνονται, επίσης, και κάποια άλλα κείμενα που έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει σε εφημερίδες την περίοδο 2019-2021, αλλά και στο περιοδικό Κάπα το 1987, που παραμένουν επίκαιρα όπως ανέφερε και στην ομιλία του την Πέμπτη.

Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσακαλώτος, η Αριστερά γενικότερα, αν θέλει να ανακτήσει την ιδεολογική της υπεροχή έχει χρέος να παρεμβαίνει σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων από την Οικονομία και το Περιβάλλον, μέχρι τη Λογοτεχνία και τα ζητήματα των φύλων.

Για το βιβλίο μίλησαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο πρώην βουλευτής, επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ