Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι

Συναυλίες κλασικής μουσικής σε Ιωάννινα, Πάργα και Κέρκυρα

 

Η Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα, το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής και το Κέντρο Ελληνο-Αυστριακής Διασύνδεσης σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας», τον Δήμο Πάργας, τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαπόντιων Νήσων και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών “ΕΡΑΣΜΟΣ”, διοργανώνουν συναυλίες κλασικής μουσικής που θα δώσει η ορχήστρα εγχόρδων Danubia Strings της παραδουνάβιας περιοχής της Κάτω Αυστρίας.

Η ορχήστρα εγχόρδων Danubia Strings από την παραδουνάβια περιοχή της Κάτω Αυστρίας είναι ένα project συνεργασίας των ωδείων: Klosterneuburg, Bisamberg-Leobendorf, Tulln, Sieghatskirchen και του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας».

H ορχήστρα εγχόρδων, υπό τη διεύθυνση του Mario De Rose θα παρουσιάσει έργα των Wolfang Amadeus Mozart, Ottorino Respighi, Edvard Grieg, Giacomo Puccini, Otto Schwarz, Béla Bartok και Νίκου Σκαλκώτα.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ως εξής:

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 20:30 στα Ιωάννινα, στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος (Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία) θα προηγηθεί η πραγματοποίηση συναυλίας κλασικής μουσικής με Αυστριακούς και Έλληνες καλλιτέχνες, όπου το κοινό θα απολαύσει μια Μαγική μουσική Βραδιά με έργα διαφόρων εποχών από μπαρόκ μέχρι σύγχρονη μουσική και με πρωτότυπους συνδυασμούς οργάνων και φωνής από τους:

Maria Bisso, Σοπράνο

Cristina Basili, Βιολοντσέλλο

Timotej Kosovinc, Κιθάρα

Mαρία Μοσχέτα, Πιάνο.

Θα παρουσιάσουν έργα των: J. S. Bach, T. Kosovinc, M. De Falla, E. Granados, D. Popper, I. Albeniz, J. Rodrigo, C. Gardel, V. Monti, S. Piana και A. Piazolla.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 21:00, στα Ιωάννινα, στο υπαίθριο θέατρο Ε.Η.Μ. (Φρόντζος).

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 20:30, στο Κάστρο της Πάργας.

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 21:00. στην Κέρκυρα, στο Μποσκέτο Durrell.

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του φετινού Ελληνο-Αυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, και έχουν τη χορηγική στήριξη των εταιρειών:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ