Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

ΚΑΜΠΕΡΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ – Παιδικές χριστουγεννιάτικες ταινίες από το ΔΗΠΕΘΕ

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του προβάλλει τρεις αγαπημένες παιδικές χριστουγεννιάτικες ταινίες γεμίζοντας σινεμά τα γιορτινά Γιάννενα.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του 4ου ορόφου, στο Καμπέρειο Θέατρο στις 2, 9 και 16 Δεκεμβρίου, στις 18:00.

«Πάρε έναν/ μία φίλο/ η σου, φόρα άνετα ρούχα ή και τις πιτζάμες σου, τις πολύχρωμες σου κάλτσες, και σε περιμένουμε με ένα σωρό χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις», αναφέρει το ΔΗΠΕΘΕ.

Οι ταινίες απευθύνονται σε παιδιά 5-12 ετών. Είσοδος ελεύθερη / Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για πληροφορίες – δήλωση συμμετοχής: 2651025670 – 6973942189 – 6930078797 και ergastiriadipethei@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες που θα προβληθούν:

2 Δεκεμβρίου – Το πολικό εξπρές: Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη ή όχι του Αϊ-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Πιστή εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου του Κρις Βαν Όλσμπεργκ με χρησιμοποίηση αληθινών ηθοποιών, όπως ο Τομ Χανκς, που στη συνέχεια υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία.

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις. Διάρκεια: 100’.

9 Δεκεμβρίου – Christmas Carol: Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ ξεκινά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του με τη συνηθισμένη του μιζέρια και μισανθρωπία, βάζοντας τις φωνές στον πιστό βοηθό του και τον χαρωπό ανιψιό του. Αλλά όταν τα πνεύματα των Χριστουγέννων, το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον τον οδηγούν σ’ ένα αποκαλυπτικό ταξίδι και τον φέρνουν αντιμέτωπο με αλήθειες που διστάζει να παραδεχτεί, ο Γερο-Σκρουτζ πρέπει ν’ ανοίξει όχι μόνο τα μάτια, αλλά και την καρδιά του και να εξιλεωθεί για τα χρόνια των κακών προθέσεων πριν είναι πολύ αργά.

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις. Διάρκεια: 96’.

16 Δεκεμβρίου – Klaus: Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία του Jasper, ενός κακομαθημένου ταχυδρόμου που καλείται να φέρει εις πέρας την πιο δύσκολη αποστολή: να αναλάβει το ταχυδρομείο ενός μικροσκοπικού αλλά άκρως τρομακτικού χωριού του Αρκτικού Κύκλου, όπου όλοι μισιούνται μεταξύ τους. Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για εκείνον μέχρι που γνωρίζει έναν πρώην κατασκευαστή παιχνιδιών και νυν απομονωμένο ξυλουργό με το όνομα Klaus. Και μαζί αλλάζουν τα πάντα.

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Πάμπλος. Διάρκεια: 100’.

Και… δυο αυτοτελή βιωματικά εργαστήρια τέχνης

Το «Εγώ και Εσύ Μαζί», φορά τα γιορτινά του, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους φίλους σε δυο αυτοτελή βιωματικά εργαστήρια τέχνης.

Ο Δεκέμβρης πλημμυρίζει με μουσικές, λαμπάκια, χιόνι και άπειρη μαγεία. Ελάτε να παίξουμε. Να αυτοσχεδιάσουμε. Να πούμε ιστορίες, κάνοντας την επιστροφή στο σπίτι την πιο μεγάλη περιπέτεια.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 11:30-12:30- «O Νόι και η Φάλαινα τον Χειμώνα».

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 11:30-12:30- «To μικρότερο χριστουγεννιάτικο Δώρο».

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε γονείς και παιδιά, 2-4 ετών. Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής: 2651025670 και 6973942189. Email: ergastiriadipethei@gmail.com

Οργάνωση – Συντονισμός: Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου (Δασκάλα, Φιλόλογος, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού).

Αναλυτικά:

«O Νόι και η Φάλαινα τον Χειμώνα»: Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, από 11:30 έως 12:30, στον 4ο όροφο στο Καμπέρειο Θέατρο.

Εργαστήριο Τέχνης για γονείς και παιδιά, 2-4 ετών. Ο Νοϊ, καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, λαχταρά να δει το φίλο του, ένα μικρό φαλαινάκι που έσωσε, όταν η καταιγίδα το ξέβρασε στην ακτή. Το μικρό αγόρι, παρατηρεί τη θάλασσα και περιμένει. Υποδεχόμαστε το χειμώνα με μια ιστορία θάρρους και φιλίας.

«To μικρότερο χριστουγεννιάτικο Δώρο»: Ο Ρόλαντ ψάχνει να βρει το πιο μεγάλο χριστουγεννιάτικο δώρο! Είναι όμως αυτό που θα τον κάνει πραγματικά ευτυχισμένο; Το εργαστήρι Εγώ και Εσύ μαζί, φορά τα γιορτινά του και ταξιδεύει με μια έξυπνη χριστουγεννιάτικη ιστορία, που μας θυμίζει πως ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δωράκι, μπορεί να είναι ταυτόχρονα πολύ μεγάλο.

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, από 11:30 έως 12:30, στον 4ο όροφο στο Καμπέρειο Θέατρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ